26 juni 2012

Snygga stickor - början till allt...


 Det är svårt att inte börja sticka när man ser alla snygga tillbehör som finns. Mina favoriter är helt klart bambustickor för de är lätta och lättarbetade. Här är stickor och bilder från Drops Design.



19 juni 2012

Dags att börja sticka en tröja till min gudson

Jag tänkte sticka en klassisk tröja eller olle till min gudson som fyller år om några veckor. Jag har hittat ett garn i merinoull i en grå snygg färg som jag tänkte göra. Han är rätt smal så jag kommer att göra om mönstret lite så tröjan passar honom - det får helt enkelt bli en storlek på längden och en annan storlek på bredden. En snygg stickad tröja med en cool väst blir perfekt när hösten kommer eller för svala sommarkvällar. Jag återkommer när jag stickat klart med hur resultatet blir och om tröjan passar honom.

18 juni 2012

Min blogg om att sticka och virka

Ja det är dags att börja dela med mig av min vardag där stickning och virkning har en central plats. Jag har stickat och virkat i ca 1,5 år och det är idag en stor och viktig del i mitt liv. Det hjälper mig att slappna av när det är mycket omkring mig. Det har blivit som terapi för mig. Det har blivit många tröjor, koftor, klänningar, mössor, halsdukar och inredningsdetaljer under denna tid och många har frågat om jag inte kan börja dela med mig av mina alster men även tips på hur jag löst olika mönster, vilka garn jag använder och varför men även tips på stickor och virknålar och hela den världen. Detta är mitt första inlägg på denna blogg med en förhoppning att kanske även du kommer att bli lika biten av hantverket sticka och hantverket virka som jag är.