31 juli 2012

Enkla videos för grunderna i att sticka och virka

Nu har jag lagt upp de första filmerna på hur man gör olika typer av maskor för att sticka och virka. Det är enkla videos men jag tror att det visar hur man gör, hur man håller och hur man använder stickorna eller virknålen i förhållande till garnet. De är av lite olika kvalitet och de kommer förbättras men nu finns de där. Hoppas att detta hjälper några av er som gärna vill komma igång med att sticka eller virka. Nu när det börjar närma sig höst så är det faktiskt lätt att sticka en mössa, eller sticka en halsduk eller varför inte ett par stickade vantar?

30 juli 2012

Kommande projekt - en stickad och virkad klänning!


Igår kväll satt jag och kollade på olika stickmönster för att få inspiration. Fastnade på Drops hemsida och deras mönster på lite äldre modeller och hittade denna underbara klänning. Helt ljuvlig tyckte jag och rusade upp till min 17-åriga dotter. Hon brukar tycka att jag är lite tjatig med mina mönster men när hon sett den här klänningen sa hon bara "den ska jag ha!". Jag rusade ner och beställde garn direkt. Så nu är det bara att vänta..... Det är extra roligt att det är både stickning och virkning som gäller i den här modellen.

28 juli 2012

Början på en stickad kjol och topp





Känner ni igen garnet? Det är samma garn som jag använde till de virkade barnshortsen för ett tag sen! Ett bomullsgarn från coats som jag hade rätt mycket av. Precis lagom för att sticka en liten topp och matchande kjol från Sandnesgarn. Jag har virkat så mycket nu att nu vill jag sticka igen, det suger i "sticktarmen" efter ett tag.. Använder rundstickor från drops. Rundsickor är toppen tycker jag för det blir så lite monteringsarbete då.

26 juli 2012

Att virka en mobilväska





Mina barn tycker att jag är dålig på att ha med mig min mobil när jag är ute på mina långpromenader med hunden. Jag skyller på att jag inte vill ha med mig min handväska eller att det inte är skönt att ha den i fickan (så knöligt). Du kan väl sticka eller virka en snygg mobilväska fick jag till svar. Självklart! Sagt och gjort, jag kollade in mitt garnförråd och hittade ett garn från drops loves you från drops och en underbar knapp som blivit över vid annat stickprojekt och så här blev det! Nu finns inga mer undanflykter, nu är jag alltid nåbar. Även när jag är i skogen med min lille prins som ni ser här under:-)
Mönstret på mobilväskan kommer att läggas ut snart.



25 juli 2012

Inspiration till stickad eller virkad inredning

Här hittade jag en fin detalj som är enkel att göra själv. Det är en virkad sits till en målad träpall. Det är Sebra som har gjort denna fin a pall och den är för barnrummet. Men det går ju att göra fina överdrag till pallar för andra rum också - eller hur? Ska nog ge mig på pianopallen till att börja med:-)

24 juli 2012

Virkade shorts klara





Nu är dom klara!!!!Äldtsta tjejens virkade shorts i ett  mönster och garn från Sandnesgarn. Visst är de fina? Att det kan vara så roligt att virka! Och visst blir man extra inspirerad när ens tonårstjej är så nöjd. Har sett flera virkade shorts  i sommarens magasin men jag väljer att göra dem själv - för då blir de precis som vi vill!

22 juli 2012

Garn till nya shorts





Har varit och köpt nytt garn Primevera cotton från Hjertegarn. När lilltjejens virkade shorts var klara så ville min 17-åring också ha` ett par. Hon tyckte dom var jätte snygga. Så snart börjar jag det här lilla projektet. Lääääängtar!!!!!!

17 juli 2012

Nu är shortsen virkade och klara





Nu är shortsen klara! Det går fort att virka dessa söta shorts. Ännu ett mönster från SandnesGarn. Jag kan verkligen rekommendera deras mönster och garner. Kul att virka och lätta att följa. Här har jag använt ett bomullsgarn från Coat för att jag hade det hemma. Bra att rensa i garn korgen! Äldsta tjejen gillade dom så det verkar som att det kan bli ytterligare ett par...:-)

16 juli 2012

Att virka barnlinnen!







När stora tjejen fått ett virkat linne ville ju lilltjejen också ha ett. Så det var bara att virka ett även till henne:-) Nu vet jag ju att man kan använda garnet Drops love you istället för Drops safran, så det var bara att leta i min garnkorg eftersom jag har en del av det hemma. Sedan kollade vi in vad Drops hade för barnlinnen virkade i safran. Lilltjejen föll för detta och hon är helnöjd.

Virkade barnshorts på g!




Ännu ett mönster från SandnesGarn. Det fanns mycket som man blir inspirerad av i häftet som jag beställde. Det här ska bli ett par virkade shorts till min lilltjej. Fortsättning följer om ni är nyfikna.

9 juli 2012

Virka ett sommarfräscht linne







 Min 17-åriga dotter föll för det här snygga linnet från Drops - och ja det är enkelt att virka! Visst är det fräscht och somrigt! Det skulle egentligen virkats i garnet safran från Drops, men jag testade ett garn jag hade hemma. Det är Drops love you som Drops hade som limited edition i våras. Jag blev riktigt nöjd med resultatet! Ska säga att det blev även dottern!

En härlig virkad sommarkofta





Min yngsta dotter behövde en sommarkofta, för alla sköna sommarkvällar som är på ingång. Jag fastnade för en virkad modell från SandnesGarn. Kolla in deras hemsida, där finns massor med inspiration och fina barnmodeller för dig som är lite sugen på att virka eller sticka. 

Det bästa med den här koftan är att man virkar runt runt, så det blir inte så mycket montering - I like! Garnet som jag använde är mandarin petit, som är jättehärligt att virka i. Jag är nöjd - vad tycker ni?

Det blev en stickad mjuk sommarklänning






Dags att sticka lite och när man skickar efter mönster från Sandnes garn får man ett helt häfte, kanonbra! Där hittade jag den här klänningen och när jag fick syn på den kunde jag inte låta bli att sticka den. Den är supermjuk och go` - helt underbar. Även den här är stickad i mandarin petit. Den sitter nu på lilltjejen som verkar mycket nöjd för man kan inte ha för många klänningar tycker hon.

8 juli 2012

Sticka eller virka?

Så här i sommartider blir det mest virkning för min del och därför kommer det mycket virkning här på bloggen. Det är nog inspiration från de somriga och blanka magasinen som landar i brevlådan med sina virkade linnen, shorts, plädar och mycket mer som påverkar mig. Inspiration på hög nivå - då åker virknålen fram:-) Men det blir mer stickning när augustikvällarna närmar sig - promise! Jag laddar redan för de tröjor, halsdukar, raggsockor som jag ska sticka. Jag älskar nämligen både att sticka och virka!

3 juli 2012

Virka din förvaring

 

Det finns så många snygga inredningsdetaljer som är virkade idag. Jag har fastnat för att virka förvaring och det jag har gått igång på funkar till massor av saker. Jag har en grundidé som kan användas till allt ifrån krukor, brödkorg, förvaring för pennor bara för att nämna något. Justera höjd och bredd efter det du behöver. Garnet som används är Ribbon XL garn och det är garn som är helt återvänt från textilindustrin. Här mitt första resultat! Du hittar mer inspiration på deras hemsida.