28 aug. 2012

Stickad och virkad klänning färdig





 

                          
                          
Nu är den stickade och virkade klänningen från Drops klar! Dottern är nöjd men tyckte att den blev färdig lite sent på säsongen - så hon får använda den nästa sommar också eller så hoppas vi på en varm höst:-)


26 aug. 2012

KnitPro stickor är helt underbara stickor





Är man en nörd eller?  Men jag älskar verkligen dom här stickorna. Det är ett par vanliga jumperstickor från knitpro men dom är ljuvliga och så snygga! Snart ska jag få använda dom för äldsta dottern har beställt en topp där dom blir perfekta att sticka med. Jag läääääängtar!!!!!!!

23 aug. 2012

Stickad tröja till gudsonen i mjukaste merinoull





Det blev en lyckad födelsedagspresent till min lille gudson - en stickad tröja i mjukaste merinoull. Den är lekvänlig och perfekt nu när dagarna blir svalare. Vi testade tröjan direkt och den fick godkänt:-) Han är lång och smal så jag fick göra om mönstret och stickade en storlek för längden och en lite mindre storlek för bredden. Funkade utmärkt att göra så. Garnet jag använt är Drops merino extra fine och mönstret kommer från drops.


21 aug. 2012

Stickad och virkad klänning på G.....





Den här stickade klänningen var helt underbar att göra. Det kanske beror på att man både får sticka och virka;-) Ett litet problem dock. Äldsta dottern som ska ha den är i Frankrike och jag har inte kunnat mäta på henne som jag brukar göra. Den ska ju vara lite figurnära så det är bara att hålla tummarna att den passar.
Visst är virknålen fin! Jag gillar den skarpt det är en virknål i bambu från drops. Den var jätte skön att virka med och visst är det lite roligare med fina verktyg?!

19 aug. 2012

På väg till barnkalas i virkad kofta



Lilltjejen på väg till en av bästa kompisarnas barnkalas. Då måste man ju ha`sin virkade kofta på sig. Fler detaljbilder på denna skönhet hittar ni här.


16 aug. 2012

Handtag till virkad ribbon xl väska!!!





Jag skulle till handarbetsaffären och köpa ett par stickor och titta vad jag hittade. De efterlängtade handtagen till den virkade väskan! Så nu kan jag äntligen virka min väska av ribbon xl. Det kommer att bli en sådan ni ser på bilden och mönstret finns på ribbon xl:s hemsida. Knappen som ni ser ska jag nog också använda till väskan. Visst är den läcker?!

14 aug. 2012

Stickad topp och kjol klara!!!!







Äntligen är den stickade toppen och kjolen klara. Det tog lite tid men det var det värt för lilltjejen är överlycklig hon älskar sina mjuka kläder som är stickade i bomullsgarn. Att det är volanger på gör ju inget heller.
Det var väldigt enkel stickning på gränsen till tråkig men perfekt stickning framför OS:-)
Mönstret är från Sandnes garn och garnet från coats.

12 aug. 2012

Äntligen! Idag kom garnet till klänningen som är både stickad och virkad







Äntligen kom garnet som jag har längtat. Det är bomullsgarnet Paris från Drops det ska bli en stickad och virkad klänning till äldsta dottern. Det är inte alla projekt där man både får sticka och virka så det här gillar jag! Mönstret är utskrivet och alla nystan är i ordning så nu kan jag börja när jag vill. Ska bara avsluta projektet med den virkade kjolen. Det ska bli så.... roligt:-)


9 aug. 2012

Stickmagasinet har anlänt full med inspiration


Jag blir alltid lika lycklig när jag kommer hem från jobbet och min favorit tidning har kommit, nämligen stickmagasinet. Igår kom den fullproppad med inspiration om stickning,virkning, mönster mm!



Jag har visst fastnat för det här med virkad och stickad inredning! Visst är sittpuffen fantastisk? Och den är stickad.

Den stickade jackan här nedan tror jag att min syster har fastnat för. Kanske det blir ett kommande projekt !!! Ja, ja, dags att dyka in tidningen på riktigt:-)



5 aug. 2012

Inspirerad av Ribbon XL garn


Visst är det fina saker från Ribbon XL? Helt underbara tycker jag!. De två översta bilderna kommer från Ribbon XL´s hemsida. Jag vill jättegärna virka en av väskorna och även den virkade sittpuffen är fantastisk. Skulle passa perfekt vid soffan hemma! Garnet som jag har hemma räcker iallafall till en väska. Ska bara få tag på handtag sedan ska jag börja direkt. Snacka om att få inspiration.....

Stickad barnkjol på G...


Nu har jag börjat sticka på kjolen. Toppen är inte riktigt klar för jag hade inga tillräckligt tunna strumpstickor som behövdes till ärmarna men det får jag fixa.
Kjolen är perfekt stickning framför TV:n bara räta maskor runt runt runt....



Volangerna stickas en i taget sedan stickar man ihop dom en efter en. Det var lite nytt för mig man fick sticka med 3 stickor det var lite kul. Nu ska jag fortsätta att sticka och titta på OS.

2 aug. 2012

Dagens val - virkade shorts


Det är jätte roligt när barnen är nöjda med det jag har gjort. Här är äldsta dottern på väg in till sta`n iförd sina virkade shorts.






Lilltjejen hoppar studsmatta i trädgården i sina virkade shorts. Jätte mjuka och sköna tycker hon.