30 sep. 2012

Syfestival i Borås





Det här var bland det första vi såg när vi kom in på mässan och det var ju inte helt fel. En monter med helt underbara garner från bla. Rowan. Det var affären stickat och klart i Borås som hade den montern. Jag var ju bara tvungen att köpa ett par nystan. Bilder på det kommer senare.



Även här fastnade jag visst är det härliga garner. Ullcentrum Öland var det som hade den montern.
Det blev garn till Lovikka vantar och lingarn till en stickad tröja till mig själv. Bilder på det kommer också senare.



Ett par glada och trevliga damer som hade ett stort utbud av Knit Pro tillbehör gick ju inte heller bara att gå förbi. Dom kom från Stäkets hantverk och design.


Här står en trött men väldigt nöjd Cattis. Det har varit en fantastiskt inspirerande dag :)

27 sep. 2012

Virkad filt i mormorsränder på G...



Jag har börjat att virka på en filt i samma garn (soft cotton från Järbo) som korgen jag har virkat innan. Det kommer nog att bli ett evighets projekt för den blir så stor att jag fick gå ut i trädgården och fota den. Jag kan ju tillägga att det är min käre sambo som har bestämt storleken på den, jag bestämde att den skulle virkas i mormorsränder. Hur man gör mormors ränder kan man se på Drops hemsida dom har en jättebra instruktionvideo där.





Det var visst någon mer som ville vara med på fotograferingen. Jag har ju en förkärlek för bomullsgarner så det är många som har roligt åt att jag har en hund som kallas för bomullshund hihihi...


25 sep. 2012

En virkad korg eller kruka





Jag gjorde en virkad korg av garnet i mina favvo färger! Det blev mönstret korg från Järbo. Ideèn kom från bloggen 365 saker du kan sticka. Egentligen skulle det vara en brödkorg men jag tyckte att den passade bra som kruka så jag satte en växt i istället. Sambon ville ha den till att ha`fjärrkontroller och liknande saker i. Kanske jag får göra en till fast lite mindre. Men först vill jag nog virka en filt i samma garn (soft cotton från Järbo).

23 sep. 2012

Virkad OS mössa



Den här mössan virkade jag till min son som absolut inte vill vara med på bild i bloggen. Känner ni igen den - det är ju OS-mössan från några år sedan. Jag har 3 barn 2 tjejer som tycker det är ok att vara med på bild och som gillar det jag stickar. Och så har jag min goè kille som snart är 15 år. Inte så intresserad av stickade och virkade kläder, men en och annan stickad mössa är okej. Hoppas att han vill ha en eller flera mössor till vintern. Mönstret till den här virkade mössan hittade jag på Järbos hemsida och garnet heter Molly och är också från Järbo.





20 sep. 2012

Inspirerad av garn hemma


Var i handarbetsaffären och hittade lite bomullsgarn "soft cotton" från Järbo. Kunde inte låta bli att köpa med mig lite hem, det var ju mina favvofärger. Jag älskar att ha`lite garn hemma som jag kan känna och klämma på lite, man får liksom mer inspiration då







Kanske jag kan virka en brödkorg som ni ser nedanför eller kanske en filt men då måste jag köpa mer garn. Mönstret på brödkorgen hittar ni på Järbo:s hemsida.





18 sep. 2012

Stickad och virkad topp klar!!!





Nu är den äntligen färdig!!! Den var jätterolig att göra, att kombinera stickat och virkat är helt fantastiskt roligt. Mönstret hittade vi i tidningen stickmagasinet och vi valde det garnet som dom rekommenderade nämligen bomullsgarnet Flox från Marks & Kattens. Svart kändes helt rätt för min tonåring!

16 sep. 2012

En virkad barnkofta, mitt kommande projekt



Den här söta virkade koftan från yll o tyll föll minsta dotter för direkt. Jag var inte sen att uppmuntra henne. Jag älskar verkligen yll o tyll:s egna design. Garnet som ska användas är regnbågens ekologiska bomull och hon fick välja färg på garnet själv. Färgen hon valde var pastellmelerad och den fanns tyvärr inte hemma. Så vi får vänta 3-4 veckor innan garnet kommer men den som väntar på något gott......


14 sep. 2012

Stickad favorittröja till dottern



Min äldsta dotter på väg till skolan i en av sina favvo-tröjor. Jag var på henne direkt "snälla får jag ta`ett kort på dig till bloggen. Lite stressad rädd att missa bussen fick jag henne att sätta sig i trappan. Anledningen att jag ville ta ett kort var att hon hade tagit på sig sin favvotröja från förra året som jag har stickat, trodde inte hon skulle använda den i år också.
Det är ett mönster från Järbo som jag har gjort om lite. Den är lite vidare i halsen, ärmarna är raka istället för trumpetformade och så är den lite kortare. Garnet till tröjan är bomullsgarnet muskat från drops. Det är fantastisk kvalitet på det garnet titta på bara på bilderna här under för den här tröjan är tvättad i maskin minst 20 ggr.





12 sep. 2012

Stickmagasinet har kommit!


Nu är den här igen!! Min efterlängtade tidning Stickmagasinet, full med inspiration som vanligt.
Jag har redan fått en beställning på ett mönster ur den. Det är lilltjejen som vill ha den här halstuben (halsduk) och pulsvärmarna här under nu när hösten är på gång. Halstuben är virkad och pulsvärmarna är stickade så det kommer passa mig perfekt.


9 sep. 2012

Mitt första stickprojekt, pippitröja och pippimössa




Den här stickade pippitröjan var mitt allra första stickprojekt. Det var då jag blev fast det är snart 2 år sedan och jag tycker bara att det blir roligare och roligare. Men det bästa av allt jag mår så väldigt bra av det. När jag känner mig stressad och magen gör sig påmind sätter jag mig med mitt sticke och efter en liten stund har jag varvat ned, fantastiskt.
Mönstret är från svarta fåret och garnet är ett blandgarn av bomull och akryl som heter Tilda.
Mössan är också från svarta fåret och garnet Tilda.







Detta var alltså början till min värld av stickning och virkning. Förhoppningsvis har jag utvecklats lite och kommer att göra det mer och mer. För det här är det mest avkopplande och samtidigt stimulerande jag vet.

6 sep. 2012

Projekt sticka och virka; en topp till dottern




Nu har jag äntligen fått använda mina favvo stickor från knit pro, dom är helt ljuvliga att sticka med - och så fina. Det ska bli en topp till min äldsta dotter som är både virkad och stickad. Mönstret hittade vi i tidningen stickmagasinet nr05/2012, och en bild på hur den ska bli ser ni här nedanför Det blir ännu ett projekt där jag får både sticka och virka, jätteroligt!!! Garnet är ett bomullsgarn från Marks & kattens och heter Flox



4 sep. 2012

Lilltjejens egna tidning om att sticka




Härom dagen satt lilltjejen på sitt rum och pysslade, jag fick inte störa henne. Efter ett bra tag kom hon ner från sitt rum och smet ut genom ytterdörren. När hon kom in så sa hon att jag hade fått post. Jag gick ut till brevlådan och hittade den här underbara hemgjorda sticktidningen. En tidning om att sticka. Nog präglas min familj av mitt stora intresse STICKNING och VIRKNING!!!!!!!!!!!!!




Virkade eller stickade kuddar till soffan


Det är så mycket stickad och virkad inredning i både magazine och i butiker nu. Jag är själv svag för kuddar och har bestämt mig för att virka några kuddar till soffan i ett riktigt grovt garn. Bloggerskan Starwoman visade upp denna underbara kudde på sin site (se bilden ovan) och den stilen gillar jag skarpt. Efter julens alla stickade raggsockor och tröjor så blir det nog några snygga virkade eller stickade kuddar till mig själv. Fram med de stora virknålarna så återkommer när jag är klar:-)

1 sep. 2012

Virkad väska i Ribbon xl garn





Nu är den virkade väskan klar och jag har använt den flitigt. Garnet är ribbon xl som är ett kraftigt garn där garnet blir själva mönstret. Den var rolig att göra för det går så snabbt att virka den. Jag använde virknål 10 så det gick undan. Till och med monteringen var enkel och gick snabbt (den i mitt tycke, den tråkiga biten), det var ju bara att sy fast handtagen och knappen.
Jag försökte att följa mönstret på ribbon xl:s hemsida men blev inte riktigt nöjd. Väskan blev lite för liten i förhållandet till mina handtag så jag fick repa upp och lägga upp några extra luftmaskor och virka några extra varv,så fick jag rätt storlek på väskan. Den är väldigt lätt att göra bara fasta maskor, ränderna får man genom att alltid virka i bakre maskbågen.