31 okt. 2012

Shopping av garn



Idag var jag i min favoritaffär "garnshopen astrid" och handlade lite garn till en tubhalsduk som jag ska sticka till äldsta dottern. Det är alltid lika härligt att gå in där och klämma och känna lite på garnerna.




Det blev ett supermjukt garn i merinoull från ROWAN. Det är ett ganska tjockt garn så jag ska testa att sticka med stickor 12.  Hoppas att det blir riktigt fluffigt :)

26 okt. 2012

Nya stickor från Knit Pro :)







Visst är dom härliga! Tänkte använda dom när jag ska sticka lite lovikka vantar snart. Det är fyrkantiga strumpstickor från  knit pro. Jag är nyfiken på hur det känns att sticka med kantiga stickor istället för runda. Är det någon som testat att sticka med det?

23 okt. 2012

Bilder från Syfestivalen i Stockholm


Titta här var min syster har varit. Man blir ju riktigt avundsjuk på henne, tänk om man hade haft möjlighet att vara med. Gulligt av henne att ta lite bilder åt mig :)

Fint Islandsgarn till gosiga stickade tröjor

 Ingrids Ateljé hade bland annat sköna Gotlandsgarner i naturliga dova färger. Fint till både stickade tröjor och halsdukar.


Fina restgarner blev stickade mattor i olika färger.




 Det var många som stickade och virkade inredning. Här en virkad stolsdyna och överdrag till galgar.

 Åremössan var en rolig och modern detalj på mässan.



 Sist men inte minst så fanns det mycket virkade saker eller prylar. Virkade bokstäver och siffror, virkade snögubbar, julgranar och andra fina små detaljer att hänga i granen eller på kvistar.

20 okt. 2012

Virkade converse






Fick en rolig beställning av en arbetskamrat. Han hade hört att jag tyckte om att sticka och virka (och det stämmer ju) så han undrade om jag kunde virka ett par converse, gärna rosa, till hans lilla dotter.
Jag sa att jag kan ju göra ett försök. Gick hem och kollade på nätet efter ett bra mönster och hittade ett på pysselkiisens sida. Jag virkade i Järbos soft cotton istället för freja och randen på sulan gjorde jag svart istället för rosa.
Hoppas att dom blir nöjda. Det var iallafall kul med ett litet avbrott i stickandet på min tunika.

18 okt. 2012

Stickad tunika på G....






Idag är det en sjukdag, lilltjejen har feber så vi är hemma och tar det lugnt. Att titta på film är populärt när man är lite hängig och då passar mamma på att sticka. Jag har börjat på en tunika till mig själv, men börjar fundera på om den är lite liten. Naja, det är ju en favvofärg så det blir nog bra:-) Garnet köpte jag på syfestivalen av Ullcentrum öland det är ett lingarn som heter Linea.

16 okt. 2012

Inspiration i magasinet från Rowan!!!!!!!


Häromkvällen kunde jag inte sova. Kan ni gissa varför? Jo, jag började titta i det här magasinet från ROWAN. Det gick bara inte att sluta. Helt fantastiska stickade tröjor och koftor. Dagen efter visade jag det för min 17-åriga dotter. - Nu börjar det likna något mamma, sa hon och skrattade.
Gå gärna in på ROWANS hemsida om ni saknar inspiration efter en titt där är ni garanterat inspirerade igen.

13 okt. 2012

Stickad halsduk och torgvantar klara










En överlycklig liten tjej! Hon har väntat på att dom ska bli klara sen hon var med i affären (Astrids garnshop) och valde färgerna på garnet.
Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig från början. Jag hade tänkt att det skulle bli en tubhalsduk men lilltjejen är bestämd hon skulle ha en halsduk med volanger i ändarna med det glittriga garnet. Så fick det bli och så här gjorde jag!
Så jag lade upp 30 maskor på stickor 6 och stickade rätstickning tills den var lagom lång sedan virkade jag fasta maskor runt hela halsduken med glittergarnet. I ändarna gjorde jag picot i varje fast maska. Om det blev volanger vet jag inte men lilltjejen blev nöjd.
Till torgvantarna lade jag upp 34 maskor och stickade resår tills dom var lagom långa. Sedan sydde jag ihop dom och lämnade ett litet hål för tummen. Även här virkade jag fasta maskor med glittergarnet och gjorde picot i änden mot fingrarna.

11 okt. 2012

Nu är den här igen! Stickmagasinet :)



Nu har den kommit igen. Nu får jag krypa upp i soffan och mysa en stund, härligt! Har redan spanat in den här stickade tröjan med flätor. Det är för synd att man inte hinner sticka allt snyggt man ser, man blir verkligen inspirerad.

9 okt. 2012

Stickad halsduk med torgvantar på G....





Nu är jag igång med att sticka i det härliga garnet jag köpte i Astrids garnshop. Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Jag hade tänkt att göra efter ett mönster från stickmagasinet men så blev det inte. Istället gör jag en lång rätstickad halsduk som jag ska virka en liten kant runt. Vi får se hur det blir till slut.



Jag har köpt en ny virknål som jag älskar! Sitter med ett fånigt leende på läpparna när jag virkar med den. Att den matchar garnet gör ju inte saken sämre. Jag köpte även den på Asrtids garnshop.