30 dec. 2012

Stickad mössa till syrran :)


Den här bilden fick jag av min syster. ( Den heter birdie hat och säljs på Nelly.com)
 -En sådan här mössa vill jag ha - kan du fixa det? Oj tänkte jag, en bild men inget mönster... hur ska det gå tänkte jag! Men det är trots allt bara en slätstickad mössa så jag gjorde  ett försök och så här blev det. Nu ska den bara skickas till henne och godkännas :)


Jag inhandlade 2 nystan av drops baby merino. Då blir den ju varm och mjuk och ändå inte så tjock och klumpig.

Så här stickade jag mössan:
Jag lade upp 146 maskor på rundstickor 2,5. Stickade ett varv räta maskor. Sedan ett varv med aviga maskor för att få den lilla rullkanten. Därefter stickades hela mössan i slätstickning. När mössan mätte 23 cm började jag att minska på vartannat varv.

Första minskningsvarv:* 2 räta tills 20 eller 21 maskor 2 maskor tills i bakre maskbågen*  *-* varvet ut. (Sticka 20 maskor varannan gång och 21 maskor varannan gång mellen minskningarna)
Andra minskningsvarv: * 2 räta tills 18 eller 19 maskor 2 maskor i bakre maskbågen*  *-* varvet ut.
Tredje minkningsvarvet: * 2 räta tills 16 eller 17 maskor 2 maskor tills i bakre maskbågen*  *-* varvet ut.
Fortsätt att minska på detta sätt tills det inte går att minska mer. När det börjar bli för få maskor på rundstickan så att det är svårt att sticka med den , byt då till strumpstickor. Klipp av tråden och trä igenom dom sista maskorna och dra åt. Fäst sedan trådarna. Hoppla - så har du en mössa :)


27 dec. 2012

Virkad mössa i julklapp



Här är lilltjejen och hennes kusin i likadana mössor. Lilltjejen fick en för ett tag sedan och nu i helgen kom tomten med en till kusinen. Båda mössorna är virkade i garnet maja från svarta fåret, olika färger bara. Hur jag virkade mössorna kan ni se i ett tidigare inlägg.

22 dec. 2012

Nästan färdigstickade lovikka vantar (suck)



Lilltjejen skulle få ett par lovikka vantar. Hon har beställt mörkgrå vantar med rosa broderi. Så här långt kom jag sedan tog garnet slut, drygt en tumme hade jag kvar :( Ja, ja, det är sådant som händer och jag får ta tag i det efter jul. Har lite andra julklappar att pyssla med....

18 dec. 2012

Stickade raggsockor med tomtar (julklappsbeställning)





Dom här stickade raggsockarna har min syster beställt :)
Det är hennes man och pojke (och min lille söte gudson) som ska få dom i julklapp. Jag hoppas att dom passar för det är alltid lite trixigt när man inte kan mäta direkt på den som ska  ha´det.
Dom små raggsockarna fick jag korta av mönsterrapporten annars hade han fått sockar som går långt upp på låret. Mönstret kommer från drops och garnet är Karisma från drops.

15 dec. 2012

Stickad kofta i chanel-stil




Den här koftan stickade jag till min äldsta dotter i våras. Hon har inte använt den så mycket för den blev lite för stor. Så för ett par veckor sedan kom hon med den till mig och sa att jag fick den om jag ville. Den passade mig bättre än henne men hade jag stickat den till mig nog jag hade valt en annan färg. Mönstret hittade vi i Stickmagasin nr 11/2011. Jag stickade koftan i garnet muskat från drops.

13 dec. 2012

Lite garninköp till både vantar och mössa



Igår var jag i garnaffären och inhandlade lite smått och gott. Detta är ett lovikkagarn som ska bli vantar till yngsta tjejen. Jag vet inte vad det är för märke men det var så mjukt att jag inte kunde  låta bli att köpa det.



Det blev en ny kabel till mina rundstickor som jag älskar :)  Knit Pro  -I love you!

De här mysiga nystanen baby merino från drops ska bli en mössa till min syster. Ska försöka få den färdigstickad till jul  (hoppas jag...)

10 dec. 2012

En rosa stickad tubhalsduk till lilltjejen






Lilltjejn ville ha en likadan tubhalsduk som sin storasyster. Eftersom det blev en hel del över av garnet (Maja från svarta fåret) som jag virkade hennes mössa i fick det bli en matchande tubhalsduk. Med lite kompletterande garn så blev tubhalsduken stickad och klar! Vad gör man inte för sina barn:-)


Lite korta instruktioner hur jag gjorde: Jag lade upp 20 maskor på stickor nr. 8
                              1:a varvet  1 rät maska, 1 avig maska varvet ut och avsluta med rät maska
                              2: varvet  1 rät maska ett omslag, 1 avig maska ett omslag varvet ut
                              3: varvet 1 rät maska släpp omslaget, 1 avig maska släpp omslaget varvet ut
                              Upprepa varv 2 och 3 tills halsduken har fått önskad längd. Sedan är det bara att
                              sy ihop den.                  

7 dec. 2012

Stickade raggsockor klara






Jag fick lilltjejens raggsockor klara innan jag började med min systers julklappsbeställning, det känns rätt skönt. Den som är mest tacksam att sticka till är nog min lilla tjej. Hon blir glad för i stort sätt allt jag gör speciellt när det är rosa:-) Dom här stickade raggsockarna blir perfekta i skridskorna sa hon jättenöjt.

3 dec. 2012

Nu har garnet kommit!




Nu har garnet som jag beställt kommit!!! Alltid lika kul när man får hem lite garn i brevlådan.
Jag har beställt från Eks lilla bod man får alltid ett så gulligt bemötande därifrån. Garnet är Karisma från Drops. Av det här garnet ska jag göra en julklappsbeställning jag fått av min syster, det ska bli jätte roligt :)

1 dec. 2012

Stickade raggsockar på G....



Är hemma och försöker kurera mig från en dunderförkylning. Har inget stickprojekt på gång för jag väntar på lite garn som jag har beställt. Känner inte för att virka (då har jag ju alltid min filt). Men efter en titt i mitt lilla garnlager hittade jag ett raggsocksgarn från svarta fåret som jag vet att lilltjejen gillar.  Det fanns 2 nystan perfekt till ett par raggsockor till henne. Dagen är räddad :)