31 jan. 2013

Kofta i virkade mormorsrutor




När jag skulle börja att lära mig virka var det några kunniga som sa till mig att det är bra att börja med mormorsrutor. Så jag letade rätt på ett mönster med mormorsrutor och hittade det här. Det är ett mönster från Hjertegarn men garnet jag använde var Tilda från Svarta Fåret.
Vi var på semester på Mallorca när jag virkade alla mormorsrutorna till koftan, så varje gång jag använder den tänker jag på den semestern. Rätt mysigt faktiskt :) 

29 jan. 2013

Stickade benvärmare





I vår familj dansar tjejerna. Min stora tjej går estetisk linje på gymnasiet med dansinriktning och har flera dansklasser på kvällarna, så lilltjejen och jag har varit på ett antal dansuppvisningar:) Det var också en självklarhet att lilltjejen skulle börja dansa så fort hon var tillräckligt gammal. Nu när en ny danstermin startar måste man ha benvärmare. Vi hittade inga bra till lilltjejen, så jag lovade henne att sticka ett par.
Jag hade drygt 2 nystan drops baby merino hemma, så jag satte igång och så här blev de.

Mönster till benvärmare 6-8 år:

Lägg upp 44 maskor på strumpstickor 3,5 med dubbelt garn
Sticka 8 varv resårstickning
Sticka 4 räta varv och öka 4 maskor på första varvet
*På 5:e varvet stickas 3 räta maskor sedan sätts 3 maskor på flätsticka framför arbetet. Sticka 3 räta maskor sticka sedan maskorna från flätstickan. Sticka 3 räta maskor. Gör så på varje sticka.
Sticka 7 räta varv*
Upprepa från *-* till önskad längd
Avsluta med 8 varv resårstickning.

26 jan. 2013

Stickade raggsockor till syrran på G...





Jag håller på att sticka ett par raggsockor till syrran. Det har jag hållit på med sen jag stickade sockarna med tomtar på till hennes man och lille son. Dom är roliga att sticka men..... jag har märkt att jag ser dåligt:(Jag börjar att bli gammal, behöver glasögon!!!! Det går jättebra att sticka på dagen när det är ljust ute men när det börjar att bli mörkt är det helt hopplöst och det blir bara fel. Det är väl bara att gå till optikern och skaffa glasögon:) Till dess får jag sticka dom här sockarna på dagtid.
Sockarna är lite mörkare i verkligheten än vad det blev på bilderna.

23 jan. 2013

Virkad sjal i kärleksknutar till mamma





Den här sjalen är virkad i kärleksknutar. Det är en beställning från min mamma, hon ville ha`en vit sjal i bomull. Glad i hågen köpte jag några nystan av drops muskat och tänkte inte på att det garnet delar sig. Det är ett jättebra garn när man stickar och virkar tätt, men här blev det inte bra :(  Jag har redan skickat efter ett nytt bomullsgarn från Knittingroom med 10% merinoull . Hoppas på ett bättre resultat med det garnet. Att jag får göra en till är helt ok för det är så vansinnigt roligt, man kan knappt inte sluta virka när man har börjat.
Hur man gör kärleksknutar har drops bra instruktioner för och även virkpia har instruktioner för det.

20 jan. 2013

Virkad väst med fransar






Nu är den virkade västen färdig. Jag såg fram emot att den skulle bli färdig. Jag visste precis vad jag skulle ha den till men så visade det sig att den blivit lite för stor, typiskt :(
Jag får avvakta och höra vad tonårsdottern säger - hon är alltid ärlig. Övriga i familjen säger alltid att allt är bra, men vill man höra sanningen ska man fråga henne.
Mönstret hittade jag i Stickmagasinet nr 07/12. Jag virkade livet lite längre och gjorde fransarna lite kortare än vad mönstret visade, kände mig mer bekväm med det. Garnet hade jag hemma och det heter Primevera cotton från Hjertegarn

18 jan. 2013

Stickade och virkade sommarnyheter!

Nu har drops kommit ut med sin vår och sommar kollektion! Det fanns massor jag skulle vilja göra :)







Visst blir man inspirerad!!!  Åhhh.... vad jag längtar efter vår och sommar!!!!!!!
Det ska bli så kul att börja med vår och sommar grejor. En tunn stickad kofta, en gosig virkad sjal eller en fräsch matta.....

15 jan. 2013

Virkad väst på G.......




Nu håller jag på att virka en väst till mig själv och som vanligt är min lille vovve med.
 Jag har fått lite beställningar, men något garn har inte kommit och jag kan ju inte vara utan något att sticka eller virka...:-)
Jag tog en titt i mitt garnlager och såg att jag hade ett bomullsgarn från Hjertegarn som skulle blivit en väst till min äldsta dotter men hon ångrade sig. Så nu gör jag en till mig själv istället :)

13 jan. 2013

Raggsockorna med tomtar från i julas

Här har jag fått några foton på de raggsockor jag stickade till min svåger och gudson i julas. Det blev en uppskattad julklapp och visst är de fina ihop!?




10 jan. 2013

Virkade barnshorts - vinterstylade




Ibland är  modellerna inte på allra bästa humör, kanske det inte alltid är jättekul när mamma tvingar en att stå stilla och le...



De här shortsen virkade jag i somras men lilltjejen tyckte att dom var lite tjocka. Men nu i vinter har hon gärna använt dom med ett par tajts under.
Mönstret kommer från Sandnes garn men jag fick göra om det lite för jag använde drops love you som hade en annan tjocklek en det garn som skulle användas. Kul att dom kom till användning nu istället :)

8 jan. 2013

Stickad inredning "inspiration"


När jag var lite ledig nu över helgerna fick jag tag på ett helt underbart stickmagasin (Filati Handknitting).
Jag har varit lite dålig på att sticka inredningssaker och det har mest blivit kläder, men efter att tittat i det här magasinet blev jag riktigt inspirerad. Titta gärna in på deras hemsida och njut :)
Jag har lite beställningar på kläder jag ska göra men sen kanske det blir något från dessa bilder med både stickade kuddar, plädar och mattor.





6 jan. 2013

Lilltjejens lovikkavantar klara :)



Nu är lilltjejens lovikkavantar äntligen klara. Det var inte helt lätt att få tag på garnet som fattades till tummen.
I garnaffären var det slut och dom visste inte när det skulle komma in igen. Men min arbetskamrat (en räddande ängel ) hade lite kvar. När jag hade stickat klart vantarna var det inte mycket garn kvar, ibland har man tur :)

3 jan. 2013

Virkad mössa och stickad tubhalsduk






Nu har jag virkat en likadan mössa till mig själv som jag har gjort till lilltjejen och hennes kusin. Jag gjorde även en likadan tubhalsduk. Det var inget jag hade planerat, men när jag var i garnaffären och skulle köpa mer lovikkagarn till lilltjejens vantar var lovikkagarnet slut - typiskt! Jag kunde (läs ville) ju inte åka därifrån tomhänt  speciellt som jag hade sett att garnet (Maja från svarta fåret) jag använt till lilltjejens mössa och halsduk fanns i blått.
Mössan virkade jag likadant som lilltjejens mössa ökade bara 4 hst extra på sista ökningsvarvet.
Tubhalsduken stickade jag också likadant skillnaden var att jag la upp 40 maskor istället för 20 maskor.

1 jan. 2013

Virkad sjal med kärleksknutar

 
Den här sjalen virkade jag i november, den har bara inte blivit fotad. Det är ju inte alltid ljust när man är hemma nuförtiden så då blir det så här ibland. Som vanligt när jag är hemma och pysslar är min lille vovve med överallt (mysigt) :)






Det här är första gången jag virkar kärleksknutar. Det lärde jag mig faktiskt på syfestivalen i Borås där jag även inhandlade det här garnet (summerspun från Rowan).
Hur man virkar kärleksknutar har drops bra instruktioner för. Varning det är helt klart beroendeframkallande en ruta till,en ruta till........men helt vansinnigt roligt :)