27 feb. 2013

Galen i garn!


Jag har varit på bokrean och fyndat boken "Galen i garn" :) Den är helt underbar, enkla mönster med glada färger. Jag kan varmt rekommendera den och man blir sjukt inspirerad!!
Författarna är Susanna Zacke och Sania Hedengren det är samma personer som har bloggen Sanna och Sania.

24 feb. 2013

Stickad barnklänning på G...




Har fått en beställning på en stickad barnklänning. Jag har gjort en likadan fast enfärgad till min lilltjej, den finns i ett tidigare inlägg. Det känns inte riktigt som samma klänning eftersom dom har valt att ha den i två färger. Det ska bli spännande att se den när den blir klar :)
Mönstret kommer från Sandnes och det gör garnet som är mandarin petit också. Jag tycker verkligen om att sticka med det här garnet för det är så fantastiskt mjukt.

21 feb. 2013

Virkade vantar






Att virka vantar var riktigt roligt :) Har bara stickat vantar innan. Jag blev inspirerad av Sanna och Sanias blogg och grundmönstret kommer från dom. Det kommer säkert att bli flera liknande vantar, men då kommer jag att använda en grövre virknål  för jag virkar ganska hårt och det gjorde att vantarna blev ganska kompakta.
Dom känns lite vårigare än mina lovikkavantar!

18 feb. 2013

Virkad herrmössa



Min pappa fyllde år i veckan. Som vanligt ville han inte att vi skulle köpa några presenter - han behövde inget sa han. Men något vill man ju ge honom. Så det blev en virkad mössa det som han ska ha på sig i trädgården och när han skottar snö för då trillar hans favvo keps av hela tiden. Mönstret hittade jag på den fantastiska bloggen kungen & majkis. Jag gjorde den lite kortare eftersom jag misstänkte att han inte vill ha`något häng på mössan. Den lite kortare varianten såg jag på en annan av mina favoritbloggar nämligen Emilias Why keep ton one project.

15 feb. 2013

Raggsockorna med mönster är klara!




Äntligen är de mönstrade strumporna till min syster färdiga! Hon ville ha dom till vecka 10 när hon ska till fjällen och det blev dom :)
Tack snälla Annika och September för ert tips om en liten lampa som jag kan rikta direkt på arbetet, det hjälpte. Fast ett besök hos optikern är det nog dags för ändå...

13 feb. 2013

Stickmagasinet här igen!



Nu har den kommit igen, Stickmagasinet :)  Ibland bläddrar man igenom den och hittar inget speciellt och ibland finns det massor man blir inspirerad att göra. Denna gång hittade jag den här jättefina stickade pojkkoftan. Visst är den söt?

Jag ska sticka en tröja åt min lille gudson snart och kanske kan det bli något liknande. Har kollat in en tröja som drops har men vi får se vad han får. Ska höra med syrran (som är hans mamma) vad hon tycker :)

11 feb. 2013

En stickad barnmössa




Mössor kan man ju inte ha för många av speciellt på vintern. Så när lilltjejen kommer bärande på ett nystan i garnaffären och säger. - Åhhh và mjukt det här vill jag ha en mössa i! Ja, då köper mamma garnnystanet direkt. På etiketten är det en bild på en mössa och på baksidan av etiketten ett mönster till samma mössa, så det är bara att sätta igång med stickandet när man kommer hem.
Som vanligt har jag problem med tofsen. Den tog nog längre tid att göra än att sticka själva mössan.

8 feb. 2013

Stickad och virkad bolero


Idag var vi äntligen och köpte knappar till lilltjejens bolero. Hon fick direkt syn på knapparna hon ville ha.
- Mamma det är rosa diamanter!





Jag sydde på knapparna när vi kom hem och så fotade vi direkt. Jag frågade om hon var nöjd och då sa hon att det var knapparna som gjorde den fin. (Innan knappar var hon inte så nöjd med boleron...). Ibland lönar det sig att låta barnen vara med och bestämma för nu kommer hon att använda sin "diamantkofta" som hon säger :)
Garnet är ett bomullsgarn från Coat och mönstret är från Sandnes garn.

6 feb. 2013

Ny virknål "Magnolia"





Jag har skaffat mig en ny virknål :) Om den är bättre än andra vet jag inte, men visst är den vacker!!!
Jag skickade efter den från knitting room och den heter Magnolia. Lite av en nörd är man nog när man tänker så hihihi.....

3 feb. 2013

En av mina första stickade koftor






Den här koftan var ett av de första projekten jag gjorde. Det var ett ganska enkelt och roligt mönster ch mönstret är från Astrid Tedmans - hon har gjort jättemycket fina saker. Det jag gillar mest på koftan är KNAPPARNA, I love them :)
Jag kommer inte ihåg vad jag använde för garn mer än att det är en bomull/lin blandning.