31 mars 2013

Slut på garnet :(



Så här långt hade jag kommit på tröjan till min gudson när garnet tog slut suck...
Imorgon ska jag ringa och beställa nytt garn, hoppas att det finns kvar av samma färgbard.
Annars har jag fått ett tips att man kan sticka vartannat varv med det gammla garnet och vartannat varv med det nya. Då syns inte färgskiftningen så bra (om det nu är någon). Bra eller hur!!!

27 mars 2013

Virkade grytlappar till påsk!




Nu när det börjar att närma sig påsk fick jag för mig att göra något påskaktigt. Visste inte vad jag skulle göra så kom jag på att jag har faktiskt inte ett ända par med hemmagjorda grytlappar. Lite dåligt av en handarbetsnörd men det beror väl på att det finns så mycket annat roligt att göra.. Men just nu kändes det som ett lagom litet påskprojekt. Kollade i garnlådan och såg att ett gult nystan var vad som behövdes resten hade jag hemma. Jag har använt mig av Järbos soft cotton. Det gick åt ett nystan av varje färg till båda grytlapparna.

Så här gjorde jag: 
Jag virkade 34 lm med virknål 4,5
Använde en lm till att vända med och gjorde en fm i varje lm varvet ut (34 fm).
Virkade sammanlagt 39 varv med fm
Kantade sedan ett varv med fm 
Nästa varv "1 fm hoppa över 2 fm 5 st i nästa fm hoppa över 2 fm" Upprepa från " -" varvet runt.
Till en ögla virkade jag 12 lm och gjorde en smygmaska i varje lm och fäste i grytlappan med en smygmaska i båda ändar.




24 mars 2013

Lite bilder

Här har jag satt ihop lite bilder som jag fått från bland annat från min syster där de saker jag stickat till dem finns med. Alltid lika kul att se hur de färdiga produkterna funkar i deras vardag. Tänkte att det kunde vara kul att visa upp dessa fina bilder  - eller vad tror ni? Kanske detta kan bli ett återkommande tema.

 Den stickade mössan med häng blev en sportmössa.

De blå stickade raggsockorna hemma på soffan blev mys-sockar denna kalla vinter.



I julas stickade jag två par raggsockor, ett par till min svåger och ett par till min gudson.



20 mars 2013

Hjälpmedel när man stickar flätor




Jag håller på att sticka en tröja med mycket flätor till min lille gudson. Det är så roligt, underbart garn och superroligt mönster :)
Jag har köpt ett underbart hjälpmedel nämligen "cable stitch holder" från Clover. (Jag kallar det för fläthjälpen) Innan hade jag vanliga flätstickor men dom åkte så lätt ur maskorna, men det gör inte den här. Den är helt perfekt när det är så mycket flätor och det gör det hela ännu roligare att sticka än vad det är i vanliga fall. I förpackningen finns det 3 cable stitch holder i olika storlekar perfekt!!

17 mars 2013

Fantastiskt virkad kjol i tidningen Kreativ stickning!




Jag köpte tidningen Kreativstickning i veckan för att sitta och bläddra i när lilltjejen var på dans. Jag hade väl hoppats på lite inspiration till någon sjal eller liknande till våran. Men så fick jag syn på den här kjolen och föll pladask. Visst är den underbar :) Vill inte min äldsta dotter ha`den så gör jag nog den till mig själv. Jag bara älskar den!!!

14 mars 2013

Dags för en stickad barntröja!



Finns det något bättre än när man fått hem nytt garn och ska påbörja en stickning man sett fram emot :) Känslan när man plockar fram vad man behöver och lägger i sin lilla korg är underbar. Det är då jag förstår att jag är en riktig sticknörd men det bekommer mig inte det minsta eftersom jag mår så bra av det.
Jag ska sticka en tröja med flätor till min lille gudson, det ska bli så kul!!! Jag har gjort en likadan fast ljusgrå innan den kan ni se i ett tidigare inlägg. Han tyckte om den så mycket att han ville ha en ny, en storlek större och naturvit. Naturligtvis får han det :)
Garnet är Merino extra fine från drops och mönstret är också från drops.

12 mars 2013

Ännu ett par virkade vantar



Det har blivit ytterligare ett par virkade vantar med grundmönstret från Sanna och Sanias blogg. Dom är så roliga och går så snabbt att göra. Denna gång använde jag virknål 7 istället för 5 som dom rekommenderar i mönstret, då blev inte vantarna inte så kompakta utan lite luftigare. Perfekta vårvantar om man är lite frusen om händerna. Jag är ute och går mycket  med hunden så vantar är är något jag använder ofta.



9 mars 2013

Virkad filt i mormorsränder klar!!!






Nu är den klar! Min älskade filt som jag har hållit på att virka i ca ett halvår. Det har varit ett perfekt projekt att ta till mellan andra projekt och när man varit trött och bara vill ha`något att göra framför TV:n.
Jag har använt mig av soft cotton från järbo och virknål nr 5. Hur jag har gjort finns i ett tidigare inlägg. Jag avslutade med att virka 3 varv med fasta maskor runt hela filten.
Nu måste jag ha ett nytt liknanade projekt :)  får  fundera ett tag så ska jag väl komma på något.

4 mars 2013

Stickad barnklänning klar :)




Nu är den stickade klänningen klar - en beställning som jag fått :) Hoppas att den lilla tjejen som ska ha den blir nöjd. Den är helt fantastiskt mjuk och skön så jag tror inte att hon kommer att tycka att den sticks.


1 mars 2013

Ändringar på min virkade väst

Min virkade väst som jag gjorde för ett tag sedan blev lite för stor, så jag har lagt den åt sidan. Men så fick jag ett tips om att man kan klippa i den (låter ruskigt). Jag tänker att jag kan göra ett försök och blir den förstörd så blir den. Den ligger iallafall bara i en låda. Jag började att sy en söm på båda sidor där det kändes lagom.


Sedan sicksackade jag med maskin en liten bit utanför sömmen jag sytt. Så långt allting gott :)


Till sist det värsta momentet fram med saxen och klipp, usch kändes inte bra....


Ohlala så var den klar och passformen blev perfekt. Nu är det bara att hålla tummarna för att inget kommer att trissa upp sig.