28 apr. 2013

Ännu mera garn :)





Nu har jag fått mitt efterlängtade garn till kjolen jag ska virka! Det riktigt kliar i fingrarna så längtar jag. -Men först måste jag göra färdigt ett par andra projekt som ni snart kommer att  få se. Det är konstigt att det där sista aldrig är lika roligt men det måste ju göras. Belöningen blir ju att börja ett nytt projekt sedan och denna gång blir belöningen den virkade kjolen här nedanför :)



24 apr. 2013

Garninköp "RIBBONXL"






Jag var en runda till garnaffären bara för att titta och klämma lite men som vanligt åkte jag inte därifrån tomhänt. Det slank med ett par nystan av ribbonxl, av dom tror jag att det ska bli en matta till lilltjejens rum.
Jag kanske får komplettera med lite mera garn men då är det ju bara att ta`en runda till :) Ock åka till garnaffären har jag inget emot.

21 apr. 2013

MbyM en inspirerande sticktidning :)





Det här är mitt senaste tidningsköp MbyM, en helt fantastisk tidning! Jag kanske inte kommer att sticka eller virka så mycket direkt från den. Men den ger hur mycket inspiration som helst :)

18 apr. 2013

Stickd kofta med flätor på G...




Detta är mitt nuvarande projekt. Jag tyckte det var så roligt att sticka flätor så jag har fortsatt med det. Det ska bli en kofta med luva till lilltjejen. Det ser lite långsmalt ut -jag vet. Men stickfastheten stämmer så jag får hoppas att det rättar till sig när jag blockar den. Kvar att sticka är ärmar och luva så det tar nog en vecka tills den blir klar. Garnet är Drops Merino extra fine igen:-)

14 apr. 2013

Stickad tröja i studsmattan :)






Äntligen är den klar och det fixade sig med garnet - visst blev han fin i den! Lite extra roligt är den att göra för att det är till min lille gudson. Han fick den idag när dom var här och hälsade på, vi hade en jätte mysig dag med mat och hopp i studsmattan och lek med hunden, man kände att våren äntligen är här.





11 apr. 2013

Virkade converse ännu en gång






Lillltjejens bästa kompis fick en lillebror för ett par veckor sedan. När vi hade varit och tittat på honom så undrade hon om jag kunde göra något till honom som hon kunde ge. Vi funderade lite och jag kikade i garnlagret hemma. Hade en del garn kvar efter filten jag virkade, så det blev perfekt att virka ett par converse till honom. Det tyckte lilltjejen var en jätte bra ide .
Mönstret jag använde var även denna gång från pysselkiisen och garnet soft cotton från järbo.

8 apr. 2013

Stickad väpnarluva - fulaste mössan?





Min son brukar inte vilja ha`något som jag stickar eller virkar och han vill inte vara med i bloggen.
Men för ett tag sedan kom han och undrade om jag kunde göra en riktigt ful mössa till honom. Vi googlade och hittade den här bilden. Den ville han ha!

Dadbalaclava
Jag följde delar av mönstret och gjorde lite egna lösningar bla ville han ha en löstag bar tofs så han kan ha den under hjälmen när han åker skidor.  Han ska åka på en skidresa med skolan och där ska dom ha en tävling om vem som har fulast mössa. Tror ni han vinner? 
Jag är inte så säker på att han kommer att använda den så mycket och det är väl lika bra det :)

6 apr. 2013

Efterlängtat garn!!!



Ser ni? mitt bland de ljusgråa nystanen ligger mitt efterlängtade nystan till den flätstickade tröjan till min gudson. Så glad jag blev när det kom, nu kan jag göra färdigt tröjan:)  Jag måste ge Irene på eks lilla bod ett stort tack som fixade det åt mig, rätt färgbard och snabbt gick det. Jag passade på att beställa lite mer likadant garn fast ljusgrått som ska bli en kofta till lilltjejen. 


3 apr. 2013

Virkad hatt och halsduk






Det här var ett önskemål från lilltjejen. Jag gjorde något liknande förra året men den hatten fick hunden tag på sen var det ingen hatt mer. Jag måste ha något att göra när jag väntar på att nystanet till den flätstickade tröjan ska komma. Så jag tog med mig lilltjejen till handarbetsaffären för om hon får vara med och välja använder hon grejorna mycket mer. Att hon ville ha en virkad hatt och halsduk hade vi bestämt innan vi gick dit och jag hade kommit fram till att den blir nog bra att virka i garnet Tilda från Svarta fåret. Hon bestämde direkt vilken färg hon ville ha - rosa! Det som var roligt var att det hade kommit ut en ny rosa färg som glittrar lite. Det syns lite dåligt på bilderna men det glittrar så där lite lagom mycket.Mönstret hittade jag i kreativ stickning nr15 från 2011.