29 maj 2013

Stickad bomullskofta med sina nya knappar :)






Det här är min älskade bomullskofta som familjen inte gillar lika mycket som jag. Jag älskar den och fattar inte varför dom tycker så. Men med dom nya knapparna höll dom med om att det blev ett litet lyft :)))
Koftan är stickad efter ett mönster från drops och garnet är muskat också från drops.

27 maj 2013

Tävlingsvinst på yarn madness blogg :))


Jag har vunnit en tävling :)) Det är inte ofta jag gör, men nu hände det. Jag vann mönstret till den här söta stickade barntröjan!!! Tack snälla yarn madness som har haft giveaway på sin blogg. Hon kommer att ha fler giveaway´s på sin blogg i sommar :) Dom tänker iallafall jag vara med i.

23 maj 2013

Nya knappar :))



Jag har en kofta jag tycker jättemycket om. Den är så skön och jag tycker att den passar till allt. Det tycker inte min familj, dom tycker den är töntig:-) Det är en helt vanlig vit bomullskofta så jag förstår inte vad som är töntigt med den så jag använder den ialllafall. Men jag har tänkt byta knappar på den. Jag fastnade för dom här kaffekopparna :) Man kan ju hoppas att familjen tycker att det blir ett lyft för koftan. Ni ska få se koftan i ett senare inlägg när jag sytt på knapparna.

20 maj 2013

Semestervirkning härligt!!!

 



Nu har vi kommit hem från en underbar semester på Kreta. Det har blivit lite mindre handarbete men mer bokläsning istället och det är ju inte fy skam det heller :)) Men lite virkning på kjolen blev det varje dag. Vi hade en härlig uteplats där jag gärna satte mig en stund när vi hade kommit upp från stranden. Det känns skönt att komma hem och veta att man har hela sommaren framför sig.

13 maj 2013

Stickade och virkade barnkläder


Vi ska snart åka på solsemester så vi har börjat att packa lite smått. När vi plockade fram lilltjejens kläder blev jag lite full i skratt. Hon har en hel del hemmagjorda plagg. De ni ser på bilden är kläder hon tycker om och använder mycket (inte bikiniöverdelen, den har hon bara haft en gång, hihihi).
Jag hittade även en "obloggad" kofta :) Jag stickade den för 2 år sedan och då var den alldeles för stor men förra året hade hon den mycket och den passade faktiskt i år också.





10 maj 2013

Virkad kjol på G...






Så här långt har jag kommit på den virkade kjolen, det är såååååå kul :) Jag längtar hela tiden hem till mitt älskade virk-projekt och min äldsta dotter som ska få den kommer och undrar lite då och då när den är färdig. Det är extra härligt nu när man kan sitta ute och virka.

5 maj 2013

Stickad barnkofta med flätor





Nu är koftan färdig och lilltjejen har i stort sett bott i den. Jag förstod att den skulle bli poppis när jag höll på med den men inte riktigt så omtyckt speciellt som den inte är rosa. Hon är kanske på väg ur prinsessåldern nu, vem vet?

1 maj 2013

En virkad matta i ribbonxl garn






Det blev en virkad matta till lilltjejens rum av av ribbonxl garnet jag köpte. Det gick åt 6 rullar så jag fick köpa till några. Först tyckte jag att det såg ut som en stor toalettmatta men när den kom på plats i hennes rum så såg det mycket bättre ut. Hon är helnöjd och det är det viktigaste :)
Jag använde ett mönster från drops som jag nästan följde helt och hållet. Jag var tvungen att ändra lite för ribbonxl är tjockare än det garnet som användes i mönstret.