30 juni 2013

Stickat sommarlinne till lilltjejen.





Det blev ett litet stickat sommarlinne till lilltjejen av det krulliga garnet :)  Hon ville inte vara med på bild så det får vi ta en annan gång.  Garnet är Primevera cotton från Hjertegarn och mönstret kommner från Sandnes.

23 juni 2013

Fel, fel, fel - inte kul:(


Det här är inte roligt :(  Att repa upp något är aldrig kul men blir det inte bra så blir det inte det och då är det bara att repa upp. Lilltjejen märkte att mitt humör inte var på topp så hon undrade varför jag var sur när jag hade ett så vackert krulligt garn... - Du gillar ju garn mamma, sa hon. Efter den kommentaren är det svårt att vara irriterad - trots att det bara var att börja om med stickningen.


Inget ont utan att det för något gott med sig :)

20 juni 2013

Virkat mobilfodral




Jag var inne på en jätte mysig blogg som heter Cias Små Ting och där blev jag inspirerad. Hon hade gjort massa fina saker bland annat mobilfodral, så jag kunde inte låta bli att göra ett sommarfodral till min mobil.





17 juni 2013

Stickad kofta i bomull-lin klar :))






Nu är den klar min stickade kofta i bomull-lin, jag trivs jätte bra i den. Familjen har godkänt den speciellt äldsta dottern gav sitt gillande och då känner man sig extra nöjd. 


Som vanligt blir jag mycket mer bekväm framför kameran när min lille vovve kommer och vill leka :)
Visst ser han ut som ett vitt lurvigt nystan hihihi.




Jag tror att koftan kommer att användas en hel del i sommar - det känns så nu. Mönstret är från drops och garnet kommer också därifrån. Koftan var ganska enkel att göra och den gick hyfsat fort att sticka (stickor nr. 6)

9 juni 2013

En stickad kofta i bomull-lin på G...






Nu har jag börjat på en stickad kofta till mig själv. Det är jätte kul att sticka igen efter att ha virkat en hel del. Garnet är bomull-lin från drops, det är ett nytt garn för mig men jag gillar det. Tycker att det blir ett fint fall och det ska bli roligt att se resultatet när det är färdigt :) Jag hoppas på en härlig sommarkofta. Mönstret är också från drops.

6 juni 2013

Stickade och virkade barnkläder



För ett par dagar sedan satt min 15-årige son och jag i köket och pratade. -Men mamma vad har du gjort med henne (han menade sin lillasyster som var utanför köksfönstret och lekte med en kompis). -Stackarn hon har bara hemgjorda kläder på sig, sa han. Jag sa till honom att hon har valt kläderna helt själv en stickad kofta, ett stickat linne och ett par virkade shorts, han bara suckade, hihihi.

3 juni 2013

Den virkade kjolen är nu klar !!!







Tadaaa - nu är den virkade kjolen klar :) Äntligen, tycker min äldsta dotter, för hon har väntat på den. Hon är inte hemma nu så det kommer att bli en överraskning när hon kommer hem. Jag ska se till att ta några bilder när hon har den på sig och lägga upp på bloggen vid ett senare tillfälle.
Det här har helt klart varit ett av de roligaste projekt jag har gjort hittills :)))  Mönstret hittade jag i tidningen kreativ stickning och garnet är mandarin petit från Sandnes.