29 juli 2013

Stickad barnklänning klar :)





Nu är den färdig, lilltjejens klänning. Som hon har längtat!!!! En rosa klänning med volanger, det är bland det vackraste hon vet :)  Att mamma hellre hade gjort något annat är en helt annan sak. Men när barnen blir så glada då är man nöjd. Garnet är ett supermjukt bomullsgarn från Schachenmayr och mönstret från Sandnes.

25 juli 2013

Stickad och virkad väst klar:)





Nu är den stickade och virkade västen färdig, den har varit det ett tag. Det har bara varit lite svårt att få den fotad. Det är inte alltid som barnen tycker att det är jätte roligt att bli fotad till mammas blogg och det kan man väl förstå. Det har varit en så underbar sommar så den lilla västen har kommit till användning :)))
Garnet är safran från drops och mönstret är också därifrån.


21 juli 2013

Stickad barnklänning på G....



Det blir lite glest mellan inläggen på sommaren:( Med detta fina väder så lever man ju utomhus. Självklart blir den en hel del stickning och virkning och just nu håller jag på med en stickad sommarklänning till lilltjejen. Hon har valt färgerna själv och då blir det rosa. Mönstret har hon också valt själv hon hittade det i en mönsterkatalog från Sandnes. Det är volanger på, suck, det blir hur många maskor som helst. Att sticka på volangerna på övriga klänningen var faktiskt smidigare än jag trodde man tar bara och stickar både från volangstickan och klänningsstickan samtidigt som ni ser på bilderna ovanför.




Här har jag kommit lite längre. Klänningen är smidig att göra det är bara att sticka runt runt :)))  
Det är perfekt när man sitter ute och vill kunna prata och umgås samtidigt.
Garnet är ett supermjukt bomullsgarn från schachenmayr.

15 juli 2013

Virkad spindelsjal :)))





Nu har även jag gett mig på att virka en spindelsjal :) Jag kunde inte låta bli när såg hur den dök upp i olika bloggar. Den såg fin ut och rolig att göra - men jag hade inte räknat med att den var så rolig. Kungen & majkis blogg har helt rätt i att den var beroendeframkallande, så det här var inte den sista sjalen jag virkade - bara den första :)
Jag följde kungen & majkis spindelsjalstutorial och den var jätte-pedagogisk.

12 juli 2013

Massor av inspiration!!!! Sticktidningar :))


Jag har ordnat lite semesterläsning - det måste man ju ha. Mina absoluta favvotidningar är  MbyM, Kreativ stickning och Stickmagasinet. Jag tänkte att jag skulle dela med mig till övriga familjen så jag bad dom kolla igenom tidningarna och se om det var något dom ville ha. Dom brukar inte kasta sig över tidningarna direkt men ibland kikar dom i dom. Döm om min förvåning men äldsta dottern hade verkligen suttit och gått igenom alla tidningarna, hon kom nämligen med dom och sa - Jag har vikt hörnet på dom grejorna jag kan tänka mig att du gör åt mig. Jag blev superglad :))  Det var inte två eller tre tröjor hon ville ha utan minst 10 stycken. Här nedanför ser ni några grejor hon önskar. Något måste jag försöka göra åt henne eller hur?






Jag tycker faktiskt också att dom är riktigt snygga och vissa ser hur roliga ut som helst att göra :))

8 juli 2013

Stickad och virkad väst på G...


Nu håller jag på och virkar och stickar en liten väst till min äldsta dotter. Jag älskar projekt där man får både virka och sticka. Stickmönstret är så här: lyft en m, sticka 1 rm, drag den lyfta m över och låt den vara kvar på vänster st, sticka den lyfta m rät och upprepa varvet ut.  Den här sticktekniken är helt ny för mig men visst blir det fint :))



3 juli 2013

Garn,garn,garn :)))


Har varit i garnaffären och handlat lite garner så att jag säkert har lite att göra på semestern. Jag kan gå hur länge som helst och bara klämma och känna. Det är faktiskt konstigt att det inte blev mer garn.


Det blev några nystan Primevera cotton från hjertegarn som ska bli en stickad sommarklänning till lilltjejen.


Några nystan Safran från drops och dom ska bli en väst till min äldsta tjej.


Till sist några nystan Tilda från SvartaFåret som ska bli antingen en virkad sjal eller en topp till mig själv.