27 aug. 2013

Virkad tröja





Då är den virkade tröjan klar... Äldsta dottern var överförtjust tills hon provde den. Tröjan satt verkligen inte snyggt, alldeles för stor upptill. Själva nätmönstret, eller vad man ska kalla det som ärmarna och nederdelen består av, var perfekt. Men upptill där det bara är stolpar, var det alldeles för stort. Jag trodde att det skulle vara en sorts oversizetröja men det var det inte suck... 
Det är väl bara att sprätta bort ärmarna och repa upp stolppartiet fram och bak och minska antalet stolpar :(
Är det någon som har en bättre ide`hör gärna av er! Jag har börjat med lite andra projekt så den får vänta lite.

23 aug. 2013

Början till en virkad oversizetröja!







Detta ska bli en virkad oversizetröja till äldsta dottern. Jag virkar efter ett dropsmönster men ändrar lite i mönstret så att dottern får den lite mer som hon vill ha`den. Jag förklarar bättre när den är färdig.
Garnet är ett av mina reagarner jag har inhandlat under sommaren nämligen Cotton light från drops. Det ska ju vara ett lite enklare garn och det var riktigt billigt så förväntningarna var inte så höga. Men jag blev positivt överraskad för det priset var det helt ok garn till ett sådant här projekt :))

20 aug. 2013

Döskallesjal huuu...





Nu har det även blivit en döskallesjal. Det började ju med spindelsjalarna som poppade upp på olika bloggar med inspiration från bloggen Kungen o Majkis och sedan kom döskallesjalarna. Spindelsjalen var så otroligt rolig att göra att jag var tvungen att göra även en döskallesjal. Till den här sjalen följde jag en döskallesjalturtorial från bloggen Camillas livsstil den var jättebra och smidig att följa :)

16 aug. 2013

En virkad barnklänning






Nu är lilltjejens virkade klänning klar, det var ett ganska smidigt och enkelt projekt :)  Jag trodde att den skulle bli kompakt och lite klumpig men hon tycker att den är jätteskön. Hon har redan haft den två gånger på fritids. Mönstret är ett drops mönster och garnet är muskat också från drops.

12 aug. 2013

En dag från får och kanin till underbara garner!!!

I lördags var jag och en kompis på besök på en liten gård där dom föder upp får och angorakaniner. Hon klipper fåren och kaninerna och gör sedan underbara garner av deras päls. För mig som bara har varit i garnaffärer och klämt och känt var det här något helt nytt och fantastiskt roligt. Här kommer en serie bilder på både får, kaniner och de fantastiska garner som jag fick med mig hem!


Här ser ni Berit (ägaren till den lilla gården) bland alla fåren.



Här har ni min kompis Helena mitt bland alla fåren. Fåren var nästan lika tama som hundar och ville hälsa på oss.


Här kan ni se vilken fin päls dom har. Det blir även jättesnygga skinn av dom när dom går över bron som Berit sa hihi.



En helt ljuvlig liten angorakanin :) Dom klipper hon var 3:e månad och får ett av dom mjukaste garner jag någonsin kännt.


Här är ytterligare en angorakanin. Kolla tofsarna på öronen :)



Här håller Berit på attt rensa ullen från skräp som kan ha` fastnat i den.



En glad Helena som fått tag i lite kardad ull. Det syns lite dåligt på bilderna men det var otroligt vackra färger på allting.



Här spinner Berit ullen för fullt.



Titta på den här vackra skapelsen jag blev helt betagen. Det var helt klart en av de vackraste tröjor jag någonsin sett!!! Den är inte riktigt klar för garnet tog slut så hon måste vänta tills hon kan klippa kaninen och göra nytt garn hihi...



Detta fick jag med mig hem nästan 1,5 hg rent angoragarn från kaninerna på gården. Fatta vilken lyx!!! Måste fundera ordentligt på vad jag ska göra med det.

Ett jätte TACK till Berit och hennes gubbe för en jätte rolig eftermiddag!!!!

7 aug. 2013

Virkad kjol!!!


Nu har jag äntligen fått en bild av dottern där hon har på sig den virkade kjolen :) Hon tycker om den jättemycket och har använt den en hel del i sommar. Den har faktiskt varit en av mina roligaste projekt hittills :)

1 aug. 2013

Garnrea!!!!


Det har varit garnrea på drops bomullsgarner i juli. Jag kunde förstås inte låta bli att köpa lite!!! Det blev lite muskat, safran och cotton light. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra med allt garn men det ordnar sig nog :)





Jag har börjat att virka på en liten klänning till lilltjejen i muskat. Det blir ganska kompakt så den får hon nog använda i vinter. Men kul är det :))