30 sep. 2013

Stickad tubhalsduk





Nu har lilltjejen fått en stickad tubhalsduk som passar till sin virkade mössa. Det är en väldigt enkel modell där jag bara stickade runt runt på en rundsticka.
Jag la upp 120 maskor på rundsticka 8 och stickade 4 räta maskor, 4 aviga maskor  runt tills den blev lagom stor. Ännu ett projekt som är perfekt för nybörjaren.


26 sep. 2013

Ändring på virkad tröja gjord :)





Den virkade tröjan som inte passade tidigare har blivit tillfixad :)  Det är aldrig roligt att behöva repa upp och göra om, men känslan när det är klart och det blir som det ska är värt det helt klart. Extra roligt är det när dottern blir nöjd.



23 sep. 2013

Virkade kuddar i mormorsrutor









Nu har jag virkat ett par kuddar i mormorsrutor den ena är en enda stor mormorsruta och den andra består av 16 mindre rutor. Det är konstigt det här med mormorsrutor det är verkligen beroendeframkallande, har man börjat är det helt omöjligt att sluta :))  När jag gjorde mormorsrutorna följde jag Sanna & Sanias beskrivning den är jätte bra. Bakstycket  har jag virkat 2 varv stolpar och 1 varv fasta maskar och upprepat till lagom storlek

16 sep. 2013

Virkade mössor :)



Se vad tjejerna på kursen  har gjort! Visst är dom duktiga som redan virkat färdigt sina mössor :)
Jag tycker att mössorna blev riktigt snygga. Dom andra håller på att virka och sticka lite andra projekt som jag hoppas att ni kommer att få se senare. Det är så roligt att ha`den här kursen alla är så ivriga och flitiga att dom nästan glömmer att fika. 

13 sep. 2013

Virkad mössa







Nu var det dags för en mössa igen. Det är roligt att göra mössor - det är enkelt och går fort :)  Den här mössan är det några på kursen som håller på att virka. Dom gör lite andra färgkombinationer så det ska bli jättekul att se deras resultat på söndag.
Mönstret är samma som jag använt tidigare ni kan hitta det här. Den här gången virkade jag en liten blomma och sydde fast. Mönstret till den hittade jag hos drops. Garnet är Molly åter igen från Järbo.


9 sep. 2013

Nybörjarkurs i stickning och virkning :)

Då har jag haft min första nybörjarkurs i stickning och virkning och så här såg det ut innan alla kom. Jag hade tagit med mig lite garn, stickor, virknålar och lite olika saker jag har stickat och virkat. Ann Helen hade gjort så... mysigt i salongen :)))









Jag hade en jätte trevlig kväll och jag tror att dom andra hade det också. Dom var jätte flitiga kämpade på hela kvällen med att få till sina mössor och mormorsrutor. Jag längtar till nästa söndag!!


6 sep. 2013

Stickad barnmössa




Nu har jag stickat en mössa till lilltjejen som passar till dom virkade vantarna och den stickade halsduken. Mönstret är från Järbo, men jag  minskade med 4 maskor så att den skulle passa henne. Skulle nog minskat några till för den blev rätt stor, men hon är helnöjd som vanligt. Det finns nog ingen som är mer tacksam att sticka till än henne :)
Här nedanför ser ni hela setet. Det är nog lite för varmt att använda det än men det bekymmrar inte henne.



Den här mössan är också väldigt basic att göra precis som halsduken och vantarna alltså helt perrfekt för nybörjare att göra.
I förra inlägget skrev jag att jag hade ett litet projekt på gång och det är att jag ska ha`en nybörjarkurs i stickning och virkning. Det ska bli såååå..... kul :) Vi ska vara i min kompis frisörsalong (hemma hos annhelen). På söndag kör vi igång håll tummarna.

3 sep. 2013

Stickad halsduk och virkade barnvantar





Hösten börjar faktiskt komma vare sig man vill det eller inte och då är det bäst att vara beredd.
Jag har virkat ett par vantar till lilltjejen och stickat en halsduk till henne.Vantarna virkade jag efter Sanna & Sanias mönster men virkade lite färre lm och anpassade längden efter hennes hand. Till halsduken la jag upp 30 maskor på stickor nr 9 och stickade räta maskor fram och tillbaka tills jag fick lagom längd. Jag bytte färg när jag tyckte att det passade. Garnet som jag har använt är Molly från Järbo. De här sakerna är verkligen basic och det är perfekt för nybörjaren att göra. Jag har ett litet projekt på gång där jag kanske kan få användning för dom här grejorna, - jag kommer att berätta mer i ett senare inlägg...