24 okt. 2013

Ännu fler virkade mössor :)



Det blev visst ännu fler mössor. Det är så tacksamt att göra mössor för det går fort och så är det roligt. Här har jag virkat efter kungen & majkis mönster. Jag använde mig av virknål 4,5 istället för 5 och då blev den förstås för kort. Mössan stod som en strut rätt upp, ej snyggt, men så kom jag på att jag kan virka på en kant längst ner. Så jag virkade på en kant med fasta maskor så att den blev lagom lång.




Den här mössan var så rolig att jag var tvungen att göra en till och då på rätt sätt :)


20 okt. 2013

"Dumma-mej" mössorna på plats!


Jag har ju skrivit om de virkade "Dumma-mej" mössorna som jag virkade för några veckor sedan. De här bilderna har jag fått från min gudson och hans bästis. De fick varsin Dumma-mej mössa i veckan och de blev en succé:-) Nu blir det fler....:-)

16 okt. 2013

Stickat och choklad :)



Var bara tvungen att visa det här. Den här muggen fick jag av en kompis. Finns det någon bättre kombination än stickat och choklad. Tänk att få krypa upp i soffan en höstkväll med en varm kopp choklad och en stickning, helt ljuvligt :)) 

13 okt. 2013

Garninköp!!!





Jag var inne på en blogg som heter schyssta nystan kan verkligen rekommendera den. Hon gör så sjukt snygga saker så man blir verkligen inspirerad. Hon hade köpt garner till en sjal med virkade blommor som jag föll pladask för så det var bara att skicka efter lite garn till en sådan. Som vanligt när jag köper drops garner skickar jag efter det från Eks lilla bod där får man verkligen bästa tänkbara service.

10 okt. 2013

Virkad mössa igen :)





Nu har lilltjejen fått en mössa till. Jag fick göra en paus i min stickning men det är alltid roligt att växla mellan stickning och virkning. Lilltjejen trivdes inte i sin stickade mössa med tofs utan ville ha`en "vanlig" och med det menade hon den här. Nu är hon helnöjd!

6 okt. 2013

Stickad jumper med hålmönster





Nu efter att ha virkat en hel del är det helt fantastiskt roligt att sticka igen :)   Det ska bli en jumper till min äldsta tjej. Det är faktiskt en av modellerna jag visade i ett tidigare inlägg men med lite små ändringar. Garnet är safran från drops.

3 okt. 2013

Virkad "dumma mig" mössa




Det här har varit lite semestervirkning. Vi har nämligen varit på en weekend resa med familjen och då är det perfekt med lite mindre projekt. Den ena mössan ska lilltjejen ha och den andra ska min lille gudson ha. Det här mönstret hittade jag på bloggen Camillas livsstil