28 nov. 2013

Stickad barnkofta på G...




Nu ska lilltjejen få en kofta till, denna gång en stickad. Det går åt en del koftor på vintern, det är ju perfekt att ha på sig under overallen när det är kallt ute. Garnet jag använder är drops loves you, deras första i den serien. Jag är faktiskt positivt förvånad till resultatet, jag tycker att det blir riktigt bra med tanke på att det är ett budget garn (jag tror att man kan kalla det så). Mönstret kommer från hjertegarn.

25 nov. 2013

Virkade koftan klar :)







Nu är den virkade koftan klar! Hon som ska ha`koftan hade ingen större lust att modella så det fick lite andra bilder. Det är lite svårare att ta bilder nu när det blir mörkt så tidigt. Man måste passa på när det är ljust och man är ju inte hemma så stor del av den tiden.
Mönstret är från drops och garnet också. Det här var ett riktigt roligt virkprojekt :)


20 nov. 2013

Virkade innetofflor





Lilltjejen ville ha ett par inneskor som hon ska ha`till förskolan. Det går väl att ordna tänkte jag och tog en titt i mitt restgarnslager. Jag hittade ett par nystan Tilda som var perfekt för det här lilla projektet. Sedan var det bara att sätta igång. Mönstret hittade jag här.

17 nov. 2013

Virkad kofta på G...




Det här projektet håller jag på med just nu. Det känns kanske inte så vintrigt men jag tycker att man behöver lite färg till vintern också :)  Det ska bli en virkad kofta till lilltjen och hon har som vanligt varit med och valt själv. Jag brukar naturligtvis ge henne lite förslag som jag tycker är ok själv (säkrast så). Det här är en jätterolig modell att göra och det bästa av allt det blir knappt någon montering alls :) Mönstret kommer från drops och det gör garnet med som är muskat.



14 nov. 2013

Nybörjarkurs i stickning och virkning


Jag har skrivit tidigare att jag har nybörjarkurser i stickning och virkning och här är lite bilder från ett tillfälle. Dom ser lite allvarliga ut men det är lika med koncentration, ni skulle höra hur det skrattas och pratas mellan varven:-)

Det är lite olika vad dom håller på med men många gör den här mössan den är bra att börja med. Perfekt nu när det är lite kallare ute också. 



 Jag trodde inte att det skulle vara så roligt att ha kurser men jag längtar verkligen till varje söndag :)  Tack snälla Ann Helen för att vi får vara i din salong!

8 nov. 2013

Sjal gjord av virkade blommor



 


Den här sjalen blev jag inspirerad av att göra när jag var inne på bloggen schyssta nystan. Det blev en lite annorlunda variant än den jag såg där, men jag blev ganska nöjd ändå :) Jag tycker verkligen om färgerna.
Mönstret till blommorna hittade jag i boken färgglad virkning av Therese Hagstedt.

5 nov. 2013

Nya garner :)



Jag tyckte lite synd om mig själv när jag inte kunde åka på syfestivalen i Stockholm, men det kompenserade jag genom att skicka efter lite underbara garner fån yll o tyll . Jag har länge längtat efter just det här garnet MANOS silk blend som är sååå ljuvligt :). Jag vet inte riktigt vad jag ska göra än men jag bara njuter av att känna på dom och titta på dom.


Lite lovikkagarn från kampes blev det också. Lovikkavantarna jag gjorde förra året skavde hundkopplet sönder, så jag hoppas att dom här jag ska sticka håller bättre.

2 nov. 2013

Stickad jumper med hålmönster klar :)



Nu är den färdig, äldsta dotterns stickade jumper. Det var verkligen rolig stickning :)  Mönstret hittade jag i tidningen Kreativ stickning nr 2013.
Hoppas på lite bättre bilder när den används lite längre fram.