31 dec. 2013

Stickat pannband och stickad tubhalsduk




Det här är en liten julklapp till min svärmor - jag ville inte visa upp den här innan jul. Hon gillar inte mössor utan vill hellre ha pannband. Hittade det här mönstret på drops och tyckte att det var sött och skulle passa henne. Tubhalsduken gjorde jag på samma sätt som den här fast hade stickor 9.

Ett Gott Nytt År på er!!!!

23 dec. 2013

GOD JUL!


Jag vill önska er en riktigt God Jul och tacka för alla uppmuntrande kommentarer! Hoppas att ni får en skön jul tillsammans med släkt och vänner och naturligtvis lite tid till stickning och virkning :)

22 dec. 2013

Godisgarn!!!



Var en sväng i garnaffären och hade lilltjejen med mig. Fick inte gå ut utan att ha inhandlat dessa färgsprakande garner. Om jag gör en mössa av det här garnet får hon världens vackraste mössa (tycker hon), och jag är inte särskilt svårövertalad så det blir nog en mössa hihi...




19 dec. 2013

Dragkedja isydd i stickade barnkoftan




Äntligen har jag hittat en dragkedja som passade till lilltjejens stickade kofta :) Jag ville ha en lite grövre med rätt längd och det var visst inte helt lätt. Men nu är den på plats och det är bara för henne att ta den med sig till fritids, för där ska den vara har hon bestämt. Det är en smidig modell att ha under overallen när det är kallt ute.


16 dec. 2013

Stickade raggsockor





Jag hittade ett par "obloggade" raggsockar eller rättare sagt jag fick en tillsägelse av lilltjejen att hennes raggsockor inte var med på bloggen. Så det var bara att fota dom och göra ett inlägg. De flesta i min familj tycker att det är mysigt att ta på sig ett par raggsockor när man kommer in och är kall om fötterna. Förra året fick syrran och hennes familj raggsockor och enligt henne används dom också flitigt. Syrrans kan ni se här och hennes man och sons här.

12 dec. 2013

Stickad kofta med flätor till sonen!



Jag blev helt överlycklig för ett tag sedan för då kom nämligen min son och sa att han vill ha en stickad kofta.
Han har nästan aldrig frågat efter något stickat tidigare och därför var det extra kul.  Det skulle vara en stickad kofta med flätor och den fick inte stickas. Vi kollade lite på olika mönster och till slut bestämde han sig för ett mönster hos drops, men jag måste göra om lite fram för att bli helt rätt, men det ska nog ordna sig :)
Nu såg jag min chans att testa drops nya garn cotton merino och det är helt ljuvligt, älskar att sticka i det.
Dom skulle bara ha lite mer färger att välja mellan. Sonen ville ha grått men det fanns inte, men det gick lika bra med mörkblått. 

9 dec. 2013

Virkad sjal i kärleksknutar





Nu har jag virkat en liten sjal i kärleksknutar i mitt nya garn. Jag tycker att det är jätteroligt att virka kärleksknutar, man kan liksom inte sluta när man väl har börjat :) Hur man gör kärleksknutar kan du se hos atelje`virkpia.
 Det kommer bilder när jag använder den snart. Idag är det lite ruskigt ute så vi håller oss inne. Det kanske blir lite lussebullsbak och förstås en hel del stickning och virkning. 

5 dec. 2013

Lite garninköp :)




Nu har jag varit i min stads bästa garnaffär Garnshopen astrid. Det är som att gå in i en godisaffär fast bättre.
Garnet jag köpte ser ut som godis tycker jag, lite lätt 80-tals inspirerat. Mohair i pastellfärger från colinette och rosa alpacka från sandnes. Tror att det ska bli en sjal till mig själv har nämligen inhandlat en jacka i exakt samma rosa färg som alpacka garnet.

2 dec. 2013

Stickad kofta nästan klar





Nu är den stickade koftan till lilltjejen nästan klar. Det fattas bara en dragkedja som jag ska sy på. Det verkar inte helt lätt att hitta en som passar men det ordnar sig nog på något sätt :)