29 jan. 2014

Virkad "Dumma mig" mössa med ett öga





Dumma mig mössa eller minion mössa (det är lite olika vad man kallar dom) har jag virkat innan. Men min lille gudson tyckte så mycket om sin mössa att den börjar att bli lite sliten. Därför har jag lovat honom att virka en till med bara ett öga. Hoppas att han kommer att tycka om den här också. Mönstret hittar du här och garnet jag använt är svarta fårets Freja.

27 jan. 2014

Påtad mössa på G.... av lilltjejen


Här sitter en nöjd tjej :) Efter ett lite jobbigt sjukhusbesök lovade jag henne att hon skulle få något för att hon varit så duktig. Då sa hon att hon ville ha ull som hon kunde tova, för det hade dom gjort i förskoleklassen när dom var på museèt. Det tyckte jag var en jätte bra sak, garnnörd som man är. Så vi åkte iväg till garnaffären. När vi väl var där ångrade hon sig, hon ville ha en påtring istället för då kunde hon göra sin egen mössa. Övriga familjen tycker att jag har "hjärntvättat" henne men jag är bara så stolt över henne hihihi...


När vi var i garnaffären åkte det ner lite mer i varukorgen som raggsocksgarn från Svarta Fåret,


lite lovikkagarn från kampes


och lite bra att ha garner.



24 jan. 2014

Stickad hålmönstrad tröja på G...



Nu har jag faktiskt en tröja till mig själv på gång. Är lite osäker på hur den kommer att bli men hoppas att det blir en favorit. Mönstret är från yll o tyll och är riktigt roligt att sticka. Man ser hur det växer fram hela tiden så det är svårt att sluta man vill bara göra ett varv till och ett varv till :)

21 jan. 2014

Stickad kofta med flätor klar :)




Nu är koftan till sonen äntligen färdig men tyvärr :(, sonen vill ej vara med på bild och det får man respektera.
Han har redan haft den till skolan flera gånger så det verkar som att den är godkänd. Koftan är stickad i drops cotton merino och det var ett jätte härligt garn att sticka i klart godkänt.



Jag älskar verkligen att sticka olika flätmönster, det är så roligt att se hur det växer fram.
Det här med att foto när det är mörkt nästan hela tiden när man är hemma är inte helt lätt, men några bilder blev det. Färgen på dom nedersta bilderna blev lite missvisande för koftan är marinblå.


11 jan. 2014

Stickad mössa och halsduk i godisgarnet :)





När jag hade inhandlat det här garnet var jag tvungen att börja sticka direkt. Så här efterlängtad tror jag nog aldrig en mössa och halsduk har varit. Jag hade tänkt att virka mössan men det gick inte för jag såg inte maskbågarna pga att garnet var så lurvigt. Så det blev en stickad mössa istället.

7 jan. 2014

Stickad kofta med flätor till sonen på G....




Nu börjar det att närma sig slutet på den stickade koftan till min son, den har varit jätterolig att göra. Nu håller jag på med framkanten och kragen, jag gör inte riktigt som i mönstret. Han ville att kanten skulle vara likadan hela vägen. 


Vi har varit och köpt knappar också, han visste precis vad han ville ha`och jag tyckte faktiskt likadant som honom. Hoppas att jag får ta några bilder på koftan när han har den på sig när den blir klar.

3 jan. 2014

Stickad sjal i underbart angoragarn :)






Nu har jag stickat en jättemjuk och skön sjal i angoragarn. Den ser lite trashig ut men när man har den runt halsen under jackan ser det mest ut som mjukt fluff. Garnet köpte jag när jag och min kompis var på en liten gård där dom har angorakaniner, det kan ni se här. Mönstret är från Angoragarnet.