22 feb. 2014

Garn och knitprostickor

Det här kom med posten häromdagen då blir man lycklig :)


Garnet är ett ullgarn REGIA från COAT som ska bli ett par benvärmare till min äldsta tjej.


Det här är helt klart mina favorit stickor "knitpro" . Dom är så sköna att hålla i och garnet glider helt perfekt på dom. Jag tror att dom flesta som stickar en hel del håller med mig. Strumpstickorna ska jag ha till benvärmarna jag ska göra i det gråa garnet ovan längtar.......


19 feb. 2014

Stickad kofta på G... i Manos silk blend




Nu har jag kommit lite längre på min kofta. Garnet är helt ljuvligt att sticka i och det kompenserar alla varv med slätstickning. Det är nog tur att det är mest slätstickning med lite ökningar och minskningar för det är mitt första mönster jag följer på engelska. Mönstret heter Morning Breeze och finns på Ravelry.

17 feb. 2014

Lite nya garner :)

Nu har jag shoppat lite nya garner på nätet igen, denna gång från yllotyll. Önskar attt jag bodde lite närmare så jag kunde gå in och klämma och känna lite.  Det blev ett par nystan Tove som ska bli ett par stickade vantar hade jag tänkt.


Det blev en härva av det här härliga garnet i mulbärssilke helt ljuvlig. Blir nog en stickad sjal av det.



14 feb. 2014

Stickade lovikkavantar






Det blev ett par stickade lovikkavantar den här säsongen också:) Det är äldsta dottern som ville ha ett par.
Hon hade tappat bort sin ena finvante sa hon och det var lovikkavantarna jag stickade till henne förra året hon menade. När hon säger så är man ju inte direkt svårövertalad att sticka ett par nya.
Denna gången stickade jag i Kampes lovikkagarn helt ok. Mönstret hittade jag här.

9 feb. 2014

Stickad kofta på G...



Nu har jag börjat att sticka en kofta till mig själv i ett underbart garn manos silk blend. Jag älskar det :)))
När jag började att lägga upp för den här koftan sa min 16-årige son till övriga familjen -kolla mammas leende. Jag satt där med ett leende på läpparna och bara njöt. Min äldsta dotter undrade vad det var för speciellt med garnet och tog en härva. Hon blev faktiskt riktigt imponerad av det hon läste inte att det var mjukt och härligt att ta i eller bara att titta på utan att organisationen som tillverkar och färgar garnerna stöder utsatta kvinnor i Uruguay genom att dom får arbeta där.

6 feb. 2014

Stickad mössa och stickad sjal







En stickad mössa och sjal till mig själv. Jag har använt ett enkelt garn från Red Heart som funkar jätte bra till mössa och sjal "supermjukt"
Sjalen gjorde jag lite liten med flit så att det inte skulle bli knöligt under jackan. Mönstret är samma som jag använde till angorasjalen.

Så här stickade jag mössan:
Jag lade upp 125 maskor på rundstickor 3. Stickade ett varv räta maskor. Sedan ett varv med aviga maskor för att få den lilla rullkanten. Därefter stickades hela mössan i slätstickning. När mössan mätte 23 cm började jag att minska på vartannat varv.

Första minskningsvarv:* 2 räta tills  21 maskor 2 maskor tills i bakre maskbågen*  *-* varvet ut.
Andra minskningsvarv: * 2 räta tills  19 maskor 2 maskor i bakre maskbågen*  *-* varvet ut.
Tredje minkningsvarvet: * 2 räta tills  17 maskor 2 maskor tills i bakre maskbågen*  *-* varvet ut.
Fortsätt att minska på detta sätt tills det inte går att minska mer. När det börjar bli för få maskor på rundstickan så att det är svårt att sticka med den , byt då till strumpstickor. Klipp av tråden och trä igenom dom sista maskorna och dra åt. Fäst sedan trådarna. Hoppla - så har du en mössa :)

3 feb. 2014

Stickad hålmönstrad tröja klar :))





Nu är den klar min stickade hålmönstrade tröja :) Jag tror faktiskt att det kommer att bli en favorit. Den är superskön och den har fått godkänt av familjen :)  Mönstret kommer från yll o tyll och var lätt att följa riktigt rolig stickning var det.