24 mars 2014

Virkad vårmössa och sjal


Nu har jag virkat en mössa igen :) Det var lite sjukhusvirkning för lilltjejen var tvungen att läggas in ett par dagar men nu är allt ok igen. Det var lite bökigt att ta med stickningen jag håller på med till sambon, så det fick bli lite mindre handarbetsprojekt istället. Så här snygg blev hon!



När jag var klar med mössan hade jag en hel del garn över och frågade lilltjejen om hon ville ha ett par vårvantar. -Nej jag vill ha en sådan där sjal med kärlek,sa hon. Det är klart att min lilla nyopererade älskling ska få en sjal gjord av kärleksknutar med mycket kärlek i. Så det blev en sjal med kärleksknutar. Hur man gör kärleksknutar kan ni se här





Mössan gjorde jag så här:

Jag började med att göra en magisk ring med virknål 3,5
1:a varvet 8 fasta maskor i den magiska ringen
2:a varvet 2 halvstolpar i varje fast maska (16m)
3:e varvet 1 halvstolpe 2 halvstolpar i nästa halvstolpe (24m)
4:e varvet 1 halvstolpe i dom 2 första halvstolparna och 2 halvstolpar i den 3: e halvstolpen (32m)
5:e varvet 1hst i dom 3 första hst och 2 hst i den 4:e hst (40m)
6:e varvet 1 hst i dom 4 första hst och 2 hst i den 5:e hst (48m)
7:e varvet 1 hst i dom 5 första hst och 2 hst i den 6:e hst (56m)
8:e varvet 1 hst i dom 6 första hst och 2 hst i den 7.e hst (64m)
9:e varvet 1 hst i dom 7 första hst och 2 hst i den 8:e hst (72m)
10:e varvet 1 hst i dom 8 första hst och 2 hst i den 9:e hst (80m)

Fortsatte sedan tills mössan var lagom lång med 1 hst i varje hst
Sista varvet gjorde jag fasta maskor för att få en fastare kant.
Till sist virkade jag en liten blomma mönstret är från drops
Garnet jag har använt är blend bambo från hjertegarn.

22 mars 2014

Stickcafe`

Så här roligt hade vi på stickcafe`t i torsdags. Det var verkligen trevligt så det kommer vi att göra om, det blir torsdagen den 10/4 kl.18:00 och platsen återigen Skafferiet barnarp.





Här har vi Sophie som såg till att det fanns massa smaskigt fika att köpa. Ett jätte tack till henne och hennes kollega Angelica för att vi får vara där.
Bor ni i närheten kom dit nästa gång :)

19 mars 2014

Stickcafe` :))))

Alla som bor i närheten av Jönköping är välkomna på stickcafe` imorgon 20/3 superroligt!
Plats: Skafferiet i Barnarp
Tid: kl. 18:00-20:00 torsdag 20/3
Ta`med er stickor, virknålar, garn och lite pengar till fika så syns vi :))

17 mars 2014

Stickad herrtröja på G....

Nu har jag börjat på ett jätteroligt projekt. Jag har lite förkärlek till flätor och det får jag så att jag blir nöjd med nu :) Det ska bli en tröja till min sambo. Han har inte fått någonting, säger han (och det värsta är att det stämmer) men nu så är jag på gång med en stickad tröja till honom.



Mönstret på tröjan kommer från Rowan och heter Plymouth, ni kan se det nedan. Garnet jag använder är ett av mina favvogarner nämligen drops merino extra fine, tycker att det är skönt att sticka i och väldigt prisvärt.


14 mars 2014

Stickad lövsjal




Nu är min lövsjal färdig den blev lite liten så jag får nog göra en till hihihi....det gör ju inget:) Fantastiskt rolig stickning kan tänka mig att göra flera stycken.

11 mars 2014

Stickad kofta klar :)))








Nu är den färdig, min stickade kofta i garnet manos silk blend. Den är supermjuk och go men väldigt varm.... men det kommer ju en vinter nästa år också och då får jag plocka fram den :) Just nu vill jag bara att vårvärmen ska stanna kvar och då gör det inget att den får ligga i garderoben. Mönstret heter Morning Breeze och finns på Ravelry.

5 mars 2014

Stickad sjal på G...




Detta är helt fantastisk stickning roligt mönster och underbart garn :) Mönstret heter lövsjalen och kommer från yllotyll och garnet heter Jaipur Silk Fino (love it.....)

2 mars 2014

Lite stickning bara :)

Ibland blir det bara fel och det är bara att gilla läget. Det här skulle bli ett par benvärmare till äldsta dottern, vet inte vad jag tänkte på när jag valde garn och mönster. Det blev alldeles för tjockt och klumpigt och stickigt. Det är nämligen meningen att hon ska ha`dom när hon dansar balett och då ska dom vara tunna mjuka och ändå varma. Är det någon som har ett bra tips på ett garn jag kan använda. Dom måste vara hyfsat slitstarka också för dom ska gå under foten men öppning för häl och tår.


Jag har börjat på en sjal till mig själv så länge. Jag var så sugen på att göra något i mitt härliga silke garn. Mönstret är från yllotyll och kallas för lövsjalen.