27 aug. 2014

Virkad barnkappa på G




Jag har börjat att virka på en kappa till lilltjejen och garnet som jag använder är Magasin Duetts supersoft:)
Jag virkar med dubbelt garn och använder två färger (peony och allium). Gillar hur resultatet ser ut men tycker allt att det är lite strävt att virka i. Vet att det ska bli supersoft efter tvätt och blir det supersoft då så blir det här garnet en favorit fast det är lite strävt när man arbetar i det. Så det ska bli spännande att se hur det blir när kappan är tvättad och klar :)
Mönstret ser ni nedan ( ursäkta dålig bild) det är från tidningen MbyM nr 2 2012.


23 aug. 2014

Virkad poncho






Det blev en poncho till lilltjejen, det har hon velat ha`i flera år säger hon. Det var inte det roligaste virkprojektet jag gjort men lilltjejen är nöjd. Mönstret är från drops och garnet är Paris också från Drops.

19 aug. 2014

Stickad kofta i Geelong - lammull på G....




Detta är en helt underbart rolig stickning det är knappt jag vill att den ska bli klar :) Fast samtidigt är jag sjukt nyfiken på hur garnet kommer att bli efter tvätt så det är klart jag vill att den ska bli färdig. Garnet är Geelong-lammull från Magasin Duett. Detta garn ska nämligen fluffa till sig efter tvätt och gör det det så kommer jag älska denna kofta. Mönstret är Florence som jag hittade på Ravelry.



13 aug. 2014

Garn, garn garn




Detta kom med posten idag, kan man bli lyckligare :) Det är Magasin Duetts Supersoft , jag har tänkt att virka en kappa till lilltjejen med dubbelt garn en tråd av varje färg. Det ska bli spännande att se hur det blir men först måste jag sticka klart min kofta "Florence"

9 aug. 2014

Stickad kofta i Geelong lammull på G....




Nu har jag äntligen börjat att sticka i mitt härliga garn som jag skickade efter från magasin Duett i början av sommaren. Det har varit så varmt (jag klagar inte på värmen jag älskar den) att det har varit skönare att arbeta med bomullsgarn. Men nu kunde jag inte vänta längre :)  Jag har hittat ett mönster "Florence"på ravelry som jag älskar hoppas verkligen att den här koftan blir bra. 

5 aug. 2014

Stickat linne med basker klart

Nu är lilltjejens linne klart, det blev över lite garn som räckte till en basker :)  Hon är supernöjd men det är inte storebror, han tycker att baskern är pinsam men som tur är säger han inget till henne för hon älskar den. Baskern satt på hela dagen när den var klar fast det är hur varmt som helst.









Garnet är muskat från drops, mönstret är från svarta fåret men jag vet inte om mönstret går att få tag på för garnet som användes i mönstret har utgått. Det har varit perfekt sommarstickning i det här härliga vädret.



2 aug. 2014

Stickat sommarlinne på G.....



Ibland när vi är i garnaffären eller rättare sagt alltid när lilltjejen är med så hittar hon något hon vill ha` denna gång var det ett stickat linne med mönster från svarta fåret. Hon har väl lärt sig att när vi är där har jag väldigt svårt att säga nej. Det var rea på drops bomullsgarner så hon fick välja lite vad hon ville ha`. Det blev två nyanser av lila i muskat och grönt, blått och vitt i paris. Garnerna ser ni nedan. Paris garnet blir nog en poncho vi får se.