28 sep. 2014

Syfestival i Borås :)


Igår var jag och Helena på syfestivalen i Borås, det var som en dag i himlen :)  Jag var så inne i titta och klämma på allt att jag glömde att fota. men ett par kort blev det. Jag köpte några underbara härvor manos serena (se nedanför) hos garnnasinne en jätte mysig monter.



Vi testade på en del nya tekniker här sitter jag och tränar på daisy stitch. Det blev som små söta blommor, tror att det skulle bli riktigt snyggt på en mössa. Vi lärde oss även att kroka men det har jag ingen bild på.


Som ni ser handlade vi en hel del men som sagt det var en dag i garn himlen hihi.

24 sep. 2014

Stickcafe`

Nu är det dags för stickcafe`igen :)

Plats: Skafferiet i Barnarp
Tid: kl. 18:00-21:00
Alla som bor i Jönköpingstrakten och som är stick- och virksugna är välkomna. Glöm inte en fikapeng bara.

Var 3:e torsdag kommer det att vara stickcafe` . Datum läggs ut på Skafferiets hemsida.

23 sep. 2014

Virkad kappa snart färdig



Det här garnet skulle bli supersoft men det blev det inte enligt lilltjejen. - Det sticks och jag kan inte ha den på mig om du inte tar bort det stickiga, sa hon. Så nu har jag varit och köpt foder till kappan och att sy är inte min grej så det ska bli spännande att se hur det kommer att bli. 
Garnet (Magasin Duetts Supersoft) blev verkligen mycket mjukare efter tvätt men inte tillräckligt enligt lilltjejen som är känslig för "kli o sticks"

19 sep. 2014

Stickad kofta till sonen på G



Nu har jag fått äran att sticka till min snart 17-årige son igen. Han är den som minst intresserar sig för mitt handarbete (inte så konstigt) men nu kom han och sa att han ville ha`en grå stickad kofta. Som vanligt när barnen vill ha`något stickat och virkat kan jag inte säga nej:)
Visade honom några mönster och han fastnade för Bloch Ness som jag hittat på Ravelry. Garnet blev cotton merino från Drops och det är helt klart en av mina favoriter.

15 sep. 2014

Virkade converse




Fick en beställning på virkade converse, så jag fick göra ett uppehåll i lilltjens kappa. Mönstret jag använt kommer från pysselkiisen och är lätt att följa och garnet är soft cotton från järbo. Så här blev dom, hoppas att dom kommer till användning av den lilla bebisen.

8 sep. 2014

Virkad kappa på G




Det går sakta men säkert framåt med kappan till lilltjejen. Det har varit jätteskönt att sitta ute och virka i helgen, det blev till och med lite virkat på fotbollscupen vi var på i lördags. Tycker fortfarande att garnet är lite strävt att virka i så det ska bli riktigt spännande att se hur det kommer att kännas efter tvätt. Garnet är Supersoft  från Magasin Duett.

1 sep. 2014

Stickad kofta i Geelong lammulll klar







Nu är den färdig, min "älskade kofta, för det har den blivit. Den blev så mjuk och gosig efter tvätt och man märker knappt att man har den på sig för den väger knappt något alls. Det gick bara åt drygt 3 nystan av geelong lammullen från Magasin Duett. Mönstret hittade jag på Ravelry och heter Florens.