29 okt. 2014

Virkad poncho klar :)




Jag var hemma hos mina föräldrar och passade på att be om hjälp med att fota min nya virkade poncho. Jag trivs jättebra i den och den var riktigt rolig att göra. När jag virkade fick jag hela tiden tänka på vilken färg jag skulle använda till nästa varv. Garnet och mönstret köpte jag av stickat och klart på mässan i Borås.

26 okt. 2014

Virkad poncho på G


Den här godispåsen med garn köpte jag på syfestivalen i Borås. Det ska bli en gosig poncho och damerna som stod i montern för stickat ock klart hade på sig dessa ponchos.


Har börjat lite :)


23 okt. 2014

Här ska stickas lovikkavantar!

De här fina garnerna damp ner i brevlådan häromdagen. Det ska nämligen stickas lovikkavantar! När man öppnar ett sådant här paket blir man lycklig :) Och visst är det tid för vantar nu?




Söta småhärvor med ullgarn som jag ska brodera lovikkavantarna med.


Tillslut ett 2- trådigt ullgarn som också ska användas till stickade eller krokade vantar.


20 okt. 2014

Virkad bolero på G



Nu är det dags för lite virkning igen. Det här ska bli en bolero till lilltjejen med mönster från Drops.
Jag virkar i ett av mina favvogarner igen nämligen cotton merino. Nu måste jag fortsätta att virka för det är en ren njutning :)

16 okt. 2014

Sonens stickade kofta är klar!






Nu är sonens stickade kofta klar och han är faktiskt nöjd den här gången också :) Som vanligt vill han absolut inte vara med på bild. Eftersom han är så mycket längre än alla oss andra finns det ingen som kan ställa upp som modell i hans ställe (det skulle se ganska så roligt ut), så det fick bli bilder där den hänger på en galge istället. Mönstret hittar ni här och garnet är cotton merino från drops. Jag älskar verkligen det garnet det är så härligt att arbeta. Förra koftan jag gjorde åt sonen var också i det här garnet .

13 okt. 2014

Fortsättning på sonens stickade kofta



Nu har jag äntligen börjat med det här, inte tråkiga, men det är ändå något som jag drar mig för och det är att plocka upp maskor till framkanterna och nacken på sonens kofta (nästan 400 maskor). Det kanske var en av anledningarna till att jag gjorde en paus och krokade ett par vantar :)


Det känns lite lättare när alla maskor är upplockade. Nu är det bara att sticka på igen. Jag får inte glömma knapphålen bara, hihi.

10 okt. 2014

Krokade vantar






Jag blev faktiskt riktigt nöjd med de här vantarna :) De är varma, mjuka och smidiga plus att de passade perfekt till min vinterjacka. Krokning var riktigt roligt att göra men jag tycker nog att stickning och virkning är snäppet roligare. Mönstret är från Ullcentrum och garnet är också därifrån, det är 2-trådigt ullgarn. Jag fick mycket garn över så det räcker nog till ytterligare ett par vantar.

6 okt. 2014

Krokning av vantar på G...







När vi var på mässan i borås lärde vi oss att kroka. Jag kände att jag inte kunde vänta längre var bara tvungen att testa. Sonens kofta får vänta bara lite. Det ska bli ett par rundkrokade vantar. Dom kommer att passa jättebra till min vinterjacka :) Jag krokar i Ullcentrums 2-trådiga ullgarn mönstret är också från ullcentrum

1 okt. 2014

Virkad kappa klar!







Nu är den virkade kappan till lilltjejen klar för användning. Den är fodrad och sticks inte alls som tur är :) Garnet är Magasin Duetts Supersoft, som enligt lilltjejen inte blev supersoft. Som fodrad fick kappan faktiskt ett mycket större användningsområde, inget ont utan att det för något gott med sig!
Mönstret hittade jag i tidningen MbyM nr. 2 2012.