24 nov. 2014

Stickad kofta till lilltjejen klar.







Lilltjejens kofta är nu färdigstickad och hon tycker jättemycket om den :) Hon tycker att den är så mjuk och att man kan ha`den som mysplagg. Garnet (malabrigo lace) var faktiskt ett av de mjukaste garn jag någonsin stickat i så det kommer jag att sticka i fler gånger helt klart. Mönstret hittade jag på Ravelry och heter playful citrus. Det var ett riktigt roligt projekt och det bästa av allt är att det inte var någon montering alls :)

21 nov. 2014

Stickade raggsockor på G



Nu är det säsong för stickade raggsockor (mysigt) :)  Har fått en beställning av min kära syster, hon vill ge sin man och son (min lille gudson) var sitt par raggsockor i julklapp. Dom ska få likadana men eftersom det är vuxenmönster får jag göra min gudsons sockor lite annorlunda. Nu har jag precis börjat på svågerns raggsockor och det är riktigt rolig stickning. Jag stickar i garnet karisma från drops och mönstret är också från drops.

18 nov. 2014

Fortsättning på stickad kofta.



Det känns som det aldrig blir tillräckligt ljust för fotografering nu...ja, ja, här är iallafall ett par bilder på koftan jag stickar till lilltjejen. Jag har nog aldrig  stickat i ett mjukare garn tidigare och det är en fröjd att sticka i detta mjuka mysiga garn :) Mönstret heter playful citrus och det hittade jag på Ravelry.

10 nov. 2014

Stickad kofta till lilltjejen på G...




Nu har jag börjat att sticka på en kofta till lilltjen. Garnet är nog det mjukaste och skönaste jag stickat i någon gång, nämligen malabrigo lace. Hade jag haft en härva till hade det nog blivit något till mig själv (lite själviskt kanske). Det går ju alltid att köpa lite till hihi.
Mönstret på koftan hittar ni här på ravelry.

6 nov. 2014

Krokad mössa och stickad tubhalsduk :)





Jag passade på att ta lite kort på lilltjejen när vi var ute på en liten höstpromenad. Jag har krokat en mössa till henne efter ullcentrums mönster men fick ändra lite i maskantalet så att den skulle passa henne. Jag har använt mig av garnet Freja från svarta fåret till både mössan och halsduken.

Halsduken är stickad och så här gör man:

Lägg upp 35 m med dubbelt garn på stickor 12

Varv 1: Sticka 1 rät och 1 avig upprepa varvet ut

Varv 2: Sticka 1 rät över rät gör ett omslag 1 avig över avig gör ett omslag upprepa varvet ut

Varv 3: Sticka 1 rät över rät släpp omslaget 1 avig över avig och släpp omslaget upprepa varvet ut

Upprepa nu varv 2 och 3 tills du fått lagom längd ( jag gjorde 120 cm) sy sedan ihop kortändarna.

Lycka till!

3 nov. 2014

Virkad bolero klar :)






Nu har jag äntligen fått lilltjejens bolero fotad :) Det är ju så mörkt nu så man har inte så många tillfällen att fota, men idag körde jag ut henne i trädgården direkt när vi kom hem. Hon frös så hon skakade stackarn. Den är redan flitigt använd (ja, den är ju rosa så det är kanske inte så konstigt...).
Garnet är helt klart ett av mina favvogarner nämligen cotton merino från drops och även mönstret är från drops.