28 dec. 2014

Stickad fuskpolo




Min pappa önskade sig en fuskpolo i julklapp. Han tycker att halsduken aldrig sitter som den ska.    Så det var bara att leta efter mönster på fuskpolo men dom flesta mönstren är till barn hihi... Tillslut hittade jag ett vuxenmönster på ravelry. Garnet jag använt är cotton merino från drops så den kommer inte att stickas.
Här nedanför ser ni en nöjd pappa nu kan ha gå ut och gå och skotta snö utan att halsduken åker på sne`.


25 dec. 2014

Stickade halsdukar


Nu är dom stickade halsdukarna klara och ivägskickade till äldsta dottern och hennes kompis i London. Så nu hoppas jag att dom inte kommer att frysa. Lite saltlakrits och svensk choklad blev det också. Nedanför ser ni ett par bilder på halsduken som jag gjorde till dotterns kompis. Båda halsdukarna är stickade i garnet air från drops.




22 dec. 2014

Stickad sjal eller halsduk med luva








Nu är sjalen eller halsduken eller vad man vill kalla den klar, så nu kan den skickas iväg till London till äldsta dottern. Mönstret hittade jag i tidningen Novita och garnet är air från drops. Håller på att sticka en halsduk till hennes kompis också hoppas att jag hinner få med den också. Bild på den kommer snart.

12 dec. 2014

Stickad sjal med huva




Ett litet nytt stickprojekt på G igen. Detta känns extra roligt för det ska bli en julklapp till äldsta dottern. Hon brukar alltid ha`lite beställningar då och då men eftersom hon har flyttat till London den här hösten så har det inte blivit så mycket till henne.Man är både stolt och ledsen över den flytten. Stolt för att hon lyckats få både boende och jobb och ledsen för att man saknar henne sååååå mycket.
Som tut är finns skype :)
Det ska bli en gosig sjal med luva. Mönstret hittade jag i den nya tidningen från Novita och garnet är Air från drops. Ber om ursäkt för dåliga bilder får skylla på mörkret.

9 dec. 2014

Stickade lovikkavantar







Varje år vill jag göra minst ett par lovikkavantar det hör liksom till :) Detta året var det mannens kollega som ville ha ett par. Han har själv valt färger och  jag tycker att det blev ett bra färgval.
Vantarna är bara lite lätt ruggade men jag har tvättat dem i såpa så att de blir lite mjukare.
Mönstret är från Järbo denna gång och garnet från kampes. Nu är det bara att hoppas att han blir nöjd och inte fryser om händerna när han ska skrapa rutorna på bilen i vinter hihi.

5 dec. 2014

Garn, garn garn!


Det här damp ner i brevlådan häromdagen det kändes som julafton :)


Några nystan är från drops och det var garnet Air som är ett av deras nyaste kvaliteter. Det kändes supermjukt och skönt. Det ska bli halsdukar till äldsta dottern och hennes kompis. 


Sedan var det de här härliga nystanen från Magasin Duett. Garnet är ett av hennes tillfälliga garner "lammull". Vad jag ska göra av dom vet jag inte men jag kommer nog på något, det brukar inte vara något problem :)

2 dec. 2014

Stickade raggsockor




Det här är en beställning från min syster. Hon vill ge sin man och lille son (min gudson) var sitt par varma raggsockor i julklapp. Mönstret hon valde är från drops och garnet är Karisma som också kommer från drops.