30 jan. 2015

Fler virkade converse...






Lite då och då får jag beställningar på de virkade conversen till bebisar. Denna gång var det en kollega som ville ha ett par. Han hade nämligen en kompis som precis fått barn som han ville ge dom till. Roligt att de är så uppskattade:-) 
Mönstret är detsamma och jag använder mig av pysselkiisens mönster och garnet är soft cotton från järbo.

26 jan. 2015

Stickad linkofta klar


Jag fick sonen att ta några kort på min linkofta när det var ljust ute nu när jag fått dit knapparna. Det är inte helt lätt att fota svart men jag hoppas att ni kan se resutatet ändå.





Så här ser knapparna ut som jag valt. Det var jättesvårt att få det bra på bild så det blev inte bättre än så här. Jag har tittat på dom flera gånger men inte gjort något som dom passat till förrän nu. Så nu är jag riktigt nöjd. Mönstret heter Johannas kofta från yllotyll och garnet är yllotylls tunna lin.

22 jan. 2015

Stickad omlottkofta på G




Nu har jag börjat på ett nytt stickprojekt, det är en omlottkofta med mönster från drops. Det är perfekt tv-stickning med många långa slätstickningsvarv. Jag har gjort lite ändringar i mönstret men jag berättar nog mer om det när den är helt klar. Garnet är från Magasin Duett och är ett av hennes tillfälliga garner i lammull.

19 jan. 2015

Min stickade linkofta




Nu är min stickade kofta i lin färdig ska bara fixa knappar till den. Det är inte alltid det lättaste men det ska nog gå. Återkommer med bilder när den är helt klar. Mönstret på  koftan är från yllotyll och heter Johannas kofta och garnet är yllotylls tunna lin.

14 jan. 2015

Stickad linkofta på G


Nu håller jag på att sticka på min linkofta för fullt, det är jätteroligt!!!  Det är helt klart mycket stummare att sticka i lin än ull men jag gillar resultatet, så jag tycker att det är helt ok att sticka i ändå.
När jag skickade efter garnet fån yllotyll så beställde jag även ett par stickor i bokträ som endast är behandlade med bivax.  



Jag vet inte om det syns på bilderna men stickorna är mycket strävare än andra stickor och det gör att lingarnet glider lagom mycket. På andra stickor blir det för glatt med lingarn. Så i fortsättningen kommer jag att använda bokstickor till lingarn och andra stickor till andra garner :) 

8 jan. 2015

Krokade vantar

Här är lite bilder på ett par krokade vantar som min mamma fick i julklapp. Jag glömde att fota vantarna innan jag gav bort dom så jag fick passa på nu efteråt, när jag hade gjort en liten justering på dom. Mamma har mindre händer än mig så jag gjorde hennes lite kortare än mina egna men dom blev lite för korta för man vill ju kunna ha sträckta fingrar i vantarna. 




Mönstret på vantarna kommer från Ullcentrum ock även garnet som är deras 2-trådiga ull.

4 jan. 2015

Lingarn

Fick lite pengar i julklapp och var bara tvungen att köpa mig lite garn:)




Det är ett lingarn från yllotyll. Jag har aldrig stickat i rent lingarn innan så det ska bli spännande. Garnet känns ganska stumt men jag älskar lystern i det :) Så nu är det bara att sätta igång.