27 apr. 2015

En kofta stickad från ärm till ärm




Det här är en nyhet för mig :)  Jag stickar en kofta från ärm till ärm efter ett mönster från Sandnes. Garnet är drops nya garnkvalitet Belle som jag tycker är ett härligt sommargarn. Det går bra att sticka i men jag skulle inte rekommendera att virka i det för det delar på sig lite för mycket. Det ska bli spännande att se hur den blir när den är färdig. Jag hoppas att det blir en skön och luftig sommarkofta.

19 apr. 2015

Stickad kofta klar





Den här koftan kommer jag att använda jättemycket!!!!!  Supermjuk och skön och en väldigt enkel modell men ofta är det enkla snyggast. Garnet kommer från Holst och heter Coast det är en blandning av ull och bomull helt perfekt. Mönstret är från Drops och det hittar du här. Kanten längst fram gjorde jag i mosstickning istället för rätstickning.

9 apr. 2015

Stickad kofta på G



Jag har kommit en bit på nästa projekt och det är riktigt rolig stickning (det skriver jag nästan alltid men jag älskar ju att sticka hihi). Garnet är helt nytt för mig och även det verkar att vara jättehärligt. Garnet är från Holst och heter coast det består av 55% lammull och 45% bomull. Mönstret är från drops och tyvärr kommer det att bli en del montering innan koftan blir klar. 

3 apr. 2015

Stickad kofta "Vitamin D" färdig

Nu är min stickade kofta "Vitamin D" klar och jag är faktiskt riktigt nöjd den här gången. Det var en av de roligaste stickprojekt jag någonsin gjort. Ingen montering mer än att sy ihop ärmsömmarna och det för att jag valde att sticka ärmarna på vanliga parstickor istället för strumpstickor. Koftan stickades uppifrån och ned och det var kanon bra. Mönstret heter Vitamin D och det hittar ni på Ravelry som är en riktig mönsterguldgruva. Garnet är Cascade heritage och är supermjukt och helt fantastiskt att sticka i.